Witam jak palenie marihuany ma się do tego zabiegu ? Na ile przed samym zabiegiem należy przestać palić ? Orientuje się ktoś ? Planuje wykonać sobie taki zabieg może ktoś z forumowiczów miał i wie ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Laserowa korekcja wzroku a MJ
9 lata 3 miesiąc temu #2
Używka to wiem, że jest. No może być coś z tym ciśnieniem, może zapytaj wprost lekarza? Jego obowiązkiem jest poinformować cię. Byłeś na sylwestrze, ktoś Cię poczęstował i teraz się martwisz przed zabiegiem:)
Re:Odp: Laserowa korekcja wzroku a MJ
9 lata 3 miesiąc temu #5
Znajomemu, a właściwie to jego ojcu, który na taki zabieg czekał lekarz nieoficjalnie palenie polecił a właściwie ogółem ziółko i jego dobre dla oka właściwości, więc wnioskuje że wpływ na ciśnienie śródgałkowe ma pozytywny, jak jest w istocie nie wiem, trzeba by zapytać lekarza.
Konopie często pomagają przy problemach ze wzorkiem - regulują np ciśnienie wewnątrz gałki ocznej. Niektóre odmiany szczególnie polecane dla osób z podejrzeniem jaskry.
Kwestią istotniejsza jest to, co będą Ci poprawiać, i jakie są zalecenia przed i po.
Niestety lekarz prędzej się wystraszy narkomana, niż zaoferuje rzetelną pomoc - IMHO.
Tez bym sie zapytal ale jezeli juz to o to cisnienie srod galkowe w czasie zabiegu i czy jakies krople dostaniesz przed i co one robia bo moze wlasnie obnizaja albo podwyzszaja to cisnienie.
Ale poinformowalbym lekarza ze jestem najarany - albo nie pal pare dni poprostu
Karma to Suka