Jak nawet nie będzie G/W to i tak plus, że swoje
Ja zmieniłem podejście do nasion po konwersacji z jednym sprzedawcą. Dawniej też byłem napalony na mocne marki, wiecie zdjęcia Dinafem na ścianie, ich najdroższe pestki itd., ale całkiem niedawno zapytałem sprzedawcę jaka jest różnica między tą samą odmianę jednak od Oriona, a od Dinafem, powiedział mi wprost - płacisz za markę, nie za geny
Od tamtej pory też stawiam na nowe marki, które tez mogą się pochwalić na prawdę fajnymi kombinacjami, a nie jedne i te same utarte szlaki nazwy, ze zmienionymi tylko detalami w opisach.
Obecnie bardzo lubię np., Barney's Farm, Pyramids Seeds (ostatnio testuję bo mnie kręcą ich nazwy
), ale fajnie byłoby stworzyć jakiś spis producentów i odmian, tylko z opiniami konkretnych growerów, a nie jakieś tam bajki z kija wzięte
Na tym forum jedynie konkrety się dostaje - mnie to forum nauczyło wszystkiego, za co jestem wdzięczny. Do tej pory pamiętam jak mnie Golas na nie zaprosił, kiedy jeszcze dopiero się przygotowywało do startu. Potem były akcje z marketingiem jak się rozklejało GLP naklejki w różnych miejscach, świetna sprawa
A co do wody, nie bagatelizuj jej, mnie w wodny świat wprowadził Kliczko i do ziemi indoor chyba już nie wrócę. Obecnie działam na DWC wyłącznie i prostota tego jest po prostu magiczna. Moim całym obowiązkiem jest wlać 2L wody co drugi dzień i obserwować jak rośliny robią to co im natura zleciła
Pozdrawiam mordeczki