Koza napisał:
Na pewno planujesz podcinać planty, pytanie kiedy i czy jakieś specjalne techniki bo jakoś mi sie wydaje, że uprawa mj to nie pierwszyzna dla Ciebie

będziesz jeszcze toppował, wyrównywał na sznurkach czy tylko jak mnie pamięć nie myli siata.
Ładne, jak siostry

Nie trenuje specjalnie krzaków. Staram się zawsze przycinać krzaczki tak aby miały maksymalnie 8-10 odrostów. Potem siatka z oczkami 12 cm i układanie topków tak żeby każdy miał równomierny dostęp do światła. Nie mam cierpliwości do sznurków

Czasami jak topki są za ciężkie i gną łodygi nakładam drugą siatkę.
Jest wtedy tylko jeden problem w moim przypadku, dostęp do krzaczków mam tylko z jednej strony. Jakiekolwiek zabiegi pielęgnacyjne wymagają wręcz cyrkowego wyszkolenia. Miałem kupić namiot ale zawsze coś wyskoczy.
DrJacek,
Zacznę od tyłu. Kiedyś kupowałem nawozy z Canny, ale nie bardzo potrafiłem z nich korzystać. Za namową chyba Golasa przerzuciłem się na odżywki Plagronu i to był strzał w dziesiątkę. Obecnie stosuje alga bloom i terra bloom, do tego pH up i down tej samej firmy oraz PK Canny. Na flo do każdego podlania dodaję melasę trzcinową i długo napowietrzam wodę.
Co do fotki nie ma problemu, przy następnym upie jak wyciągnę znowu krzaczki zrobię kilka zdjęć szafki.
Tak, szafa jest obita płytą mdf o grubości 4mm w kolorze białym. Konstrukcja szafki wykonana jest w całości z kantówek 60x20mm.
W szafie są 3 wentylatory. Jeden w rogu wtłaczający widać na którymś ze zdjęć. Drugi wtłaczający jest na wysokości połowy boxa. Na suficie zamontowany mam największy wentylator kanałowy jako wyciągający.