DrJacek napisał:
...poszukałem jeszcze głębiej na Googlu i niczego nowego nie doczytałem. Wygląda na to, że nie ma znaczenia jakie medium używamy podczas dawkowania PK. Ważniejsze jest już z czym mieszamy samą pożywkę - czasami można przekombinować.
Ja osobiście jak dodaję PK to rezygnuję z innych koksów na kwitnienie typu: bio-bloom,
które mają same w sobie sporo potasu i fosforu, ale mieszam namiętnie z Bio-Heaven czy Top-Maxem.
Pzdr,
DrJ

jak masz łeb to wiesz, że nie producent ustala ilości tylko medium + zapotrzebowania rośliny.
ja zauwazylem ze samo pk 13/14 bez dodatku azotowego nie spełnia swojej roli jakbym
ja chciał
Miałem bioheaven (pachnie jak melasa), co moge powiedzieć, nie zauważyłem, żeby ono w jakikolwiek sposob "polepszało" cokolwiek...
sam TOPMAX robi robote (też ma coś z melasą). Niestety nie znam dokładnego składu żadnego z nich.
[były gdzieś nawet testy na klonach na z bioheaven i bez, z takim samym komentarzem jak mój] ->lecz nie chce wszczynać tutaj dyskusji o gustach
przy nawożeniu organicznym zmniejszam ilość pk13-14 do 30-50%, czyli 0,3-0,5ml na 1L. Ja dodaje biobloom, a dlaczego? w uprawie bardzo ważne jest uzupełnianie substancji organicznej, a biobloom to dokładnie to (jesl sie nie myle jest to mieszanka melasy oraz alg morskich czyli to co nasze tygryski (PM-y) lubią najbardziej
Kiedy? podlewałem już siewki, na wegu, panny na kilka dni przed scieciem, na poczatku flow, w środku w mono i stereo, i nigdy nicz się nie stało w w/w dawce.(bo się wody nie chciało specjalnie rozrabiać i poszło za ciosem)
pozdro