Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Pilna pomoc w doborze odmiany

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #11

• maladama
  • maladama Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 1042
  •  

•  

Dobry temat. Chyba czas przejsc na pelnosezonowki.
Boże, użycz mi pogody ducha....
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #12

• Gandalf
  • Gandalf Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Ten, który nadszedł z Zachodu...
  • Zebranych lumenów: 615
  •  

•  

Maladama cieszy mnie to i zapraszam do tematu :)

A jeśli chodzi o pełnosezonówki. Z jednej uprawy dokładnie odmiana Critical+ od Dinafem wyszło mi 45g z rośliny, ale ona była uciążliwa w uprawie gdyż miała ponad 130 cm wysokości. Ile powinien trwać weg tak aby roślina była zgrabna a dała spory plon? Czy to może od genów zależy? Chcąc zgrabną dziunię wybierać raczej geny indica z niewielką domieszką sativy? Jak to jest? No i rzeczywiście ceny Dinafem czasem porażają, Orion ma bardzo tanie pestki, ale raz kupiłem od nich Jack Herrer auto, wyszło mi bardzo mało uprawa była totalnie skazana na porażkę i chyba wówczas się do tego producenta zraziłem nieco, ale to może było wynikiem tylko i wyłącznie mojego niedoświadczonego oczka, jako iż to była pierwsza uprawa w moim życiu.

Jakie sezonówki polecacie od Oriona pod 400 HPS? :)

Widziałem wczoraj fajną odmianę White Widow x Big Bud Feminise od Oriona, szczep Big Bud powinna być wysoko plenna, co sądzicie, warto? :)

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
"Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie."
"Czarodziej nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, przybywa wtedy kiedy ma na to ochotę - My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano."

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #13

• F.B.I
  • F.B.I Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Największe bogactwo to robienie tego, co kochasz
  • Zebranych lumenów: 2077
  •  

•  

Ja jak na razie typuje na Critical mass, dobre palenie nie ma gastro, wrecz przeciwnie, no i strzeliłem z jednej sztuki 220g, ale jest masa innych odmian i nie sugeruj sie nazwami, przy dzisiejszym popycie na ziarno, pod fajnymi nazwami mozna znalezc niezłą kupę, nawet Dutch Pasion ostatnio w chuja wali, żeby jakies nijakie ziarno sprzedawać jako Blueberry?... kpina.

Ps. maładama, przy twoim zapale i skilsach dziwie sie że dalej sie babrzesz z automatami i to jeszcze w ziemi, spiełabyś poslady i pokazała jakies ładne rosliny pełnosezonowe. :evil:
Bądźcie wolnymi jednostkami.Żyjcie i kochajcie jak naturalne stworzenia naszej małej planety.Chrońcie przyrodę wokół siebie, kochajcie się i twórzcie muzykę. Jesteśmy tu tylko na krótką chwilę, sprawcie, żeby się opłacało.Starajcie się być dobrzy i nikomu nie szkodzić,to...
Ostatnio zmieniany: 10 lata 2 miesiąc temu przez F.B.I.
Otrzymany Lumen od: DevineTheDude, besti

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #14

• Gandalf
  • Gandalf Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

FBI to teraz mnie zaskoczyłeś, planowałem od DP brać wszystkie pestki na przyszły sezon. Nawet takie pestki jak Passion 1 i Durban Poison teraz mają słabe? No zobaczymy poprzeglądam jeszcze growlongi innych zobaczę co kto wyhodował. Pisałem o tym WW x BB bo słyszałem opinie że Big Bud to komercyjna odmiana, zresztą stricte opis odmianki też niby mówi że kozacki plon z niej ma być.

Muszę dokładnie poszukać, najważniejsze żeby odmianka była w miarę szybka no i plon dawała pokaźny.

Co do Dinafem, miałem od nich Critical+ i Cheese roślinki dały radę ponad 40g ze sztuki chociaż nie wiem czy to dobry wynik przy pełnosezonówkach. Ciekawy jestem tego Oriona mają tanie nawet pestki, ale czym się kierować w wyborze? Nie wiem...

A mam takie pytanko, widziałem na jednej fotorelce kozackie potwory od WARRA tylko że właściciel ogródka nazywał te odmianki N1 lub project N1, a za nic nie mogę znaleźć ich w seedbankach pod tą nazwą, mają one jeszcze inną?

Pozdro :)
"Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie."
"Czarodziej nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, przybywa wtedy kiedy ma na to ochotę - My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano."

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #15

• DevineTheDude
  • DevineTheDude Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 120
ChorielMJ masz w satindi te odmiany pod nazwą outdoor projekt nr1,2,3.... F2seeds też ma nasiona od warra. Wiele osób poleca i ja również :) Pozdro
Grow Since 2011.

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #16

• Gandalf
  • Gandalf Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

DevineTheDude napisał:
ChorielMJ masz w satindi te odmiany pod nazwą outdoor projekt nr1,2,3.... F2seeds też ma nasiona od warra. Wiele osób poleca i ja również :) Pozdro

Tak tak, tylko że na f2 one wszystkie są pod normalnymi nazwami, ale zalukam na satindi, bezprzypał stamtąd brać? :)

Ps. Dochodzą pod Polskim nieboskłonem?

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #17

• born2blaze
  • born2blaze Avatar
  • ... na wacie
  • Zebranych lumenów: 1
polecam Critical Neville Haze 2.0 od Dellicious seeds. Miesiąc wegi i później 70 dni flo jak książka pisze i masz bite 4 dynie z planta konkretnego trzmiela,urywa łeb, kotara opada momentalnie

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #18

• besti
  • besti Avatar
  • ... na wacie
  • Zebranych lumenów: 39
F.B.I napisał:
nawet Dutch Pasion ostatnio w chuja wali, żeby jakies nijakie ziarno sprzedawać jako Blueberry?... kpina.

Czesto gesto te stare "legendarne" seedbanki juz dawno nie maja swojego starego breeding stocku, a to przez przypaly czy inne tam perypetie, nie jest latwo trzymac te same geny tylu odmian przez 20-30 lat, a z biznesu tez ciezko zrezygnowac skoro przynosi pieniadze wiec pod tymi samymi nazwami sprzedaja zupelnie co innego. Znam osoby ktore zajmuja sie uprawa od lat 80 i czesto slysze te historie ze to juz nie to samo. I np. kolezka ktory stracil swojego klona lavendera Somy z pestek sprzed 2000 roku, w poszukiwaniu tego samego phena przerobil 3 paczki po 10reg z nowszych serii i nigdy go nie znalazl, a wczesniej trafialo sie ono bardzo czesto. To samo dotyczy sie ak, ww i innych klasykow ktore klasykami juz dawno nie sa. Sorki za off

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #19

• Kowalsky
  • Kowalsky Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Karma to Suka
  • Zebranych lumenów: 2296
  •  

•  

F.B.I napisał:
spiełabyś poslady i pokazała jakies ładne rosliny pełnosezonowe.

I poslady tez :D
Karma to Suka

Pilna pomoc w doborze odmiany 10 lata 2 miesiąc temu #20

• Pingwin
  • Pingwin Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 3328
  •  

•  

Nawet takie pestki jak Passion 1 i Durban Poison teraz mają słabe?

Te dwie odmiany które wymienileś to ich flagowe produkty jesli chodzi o outdoor. Z tego co obserwuje to generalnie ludzie są z nich ciagle zadowoleni. Tak czy inaczej cena tego produktu w stosunku do jakości nie powala na kolana. Ja wziołem te odmiany ale od Oriona i nienarzekalem B) wyszlo jakies 10 zł za pestke fem a DP wola po 30 czy tam 20 pare czyli o wiele taniej. Warto dodac ze na oucie trzeba sie zawsze zabezpieczyc w zapasowe pestki bo straty potrafia byc ogromne.....
Zamiast przeplacac poczekaj lepiej na pakiet GLP, Koza i moderacja maja duzo dobrego do rozdania ;)
ChorielMJ napisał:
Tak tak, tylko że na f2 one wszystkie są pod normalnymi nazwami, ale zalukam na satindi, bezprzypał stamtąd brać? :)

Ps. Dochodzą pod Polskim nieboskłonem?

Poprzeglądaj sobie growlogi z tego sezonu to zobaczysz że niektóre Warry dochodzą o miesiąc wczesniej niz odmiany od Duch Passion, Female Seeds czy tam od Oriona.
Ostatnio zmieniany: 10 lata 2 miesiąc temu przez Pingwin.
Otrzymany Lumen od: Gandalf
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany