cześć.
od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem wymiany boxu,ale nie moglem znaleźć nic co by mi pasowało,miał być taki "twin box",mała komora i duża.stanęło na tym że postanowiłem sobie zamówić box na wymiar i po krótkich poszukiwaniach i podpowiedziach trafiłem na stronkę
nicegrowbox.pl .
w formularzu kontaktowym napisałem mniej więcej o co mi chodzi i po kilku godzinach(była niedziela) miałem już odpowiedz i cenę,która nie zmieniła już się do końca,
420 pln

grubsze rzeczy obgadałem z Jamalem,a resztę detali z panią kierowniczką,którą zajmowała się szyciem mojego cuda

cała akcja zabrała tydzień
paczka przyszła i od razu zabrałem się do składania,ale pech chciał,że skończyła się bateria w aparacie i nie ma za dużo zdjęć z tego momentu.
wymiary całego boxu to 1,28m2 :szer.80,dłu.160 i wys.180 ,mniejsza komora ma 60x80,a większa 100x80.komory rozdzielone są ścianką mocowaną na sznurkach do ramy boxu ,a odpowiednie założenie zakładek daje wymaganą światłoszczelność obu komór,dla pewności podkleiłem je jeszcze taśmą,którą muszę zmienić na białą co by było estetycznie

myślę jednak ,że zastosowanie rzepów na całej długości mocowania było by jeszcze lepszym rozwiązaniem

cały box wykonany jest bardzo solidnie i ładnie,nic nie prześwituje na każdym zamku są odpowiednie zakładki ,nie kołysze się,stelaż wykonany jest z rur pcv diam 32 i stoi sztywno na ziemi

( rurki do mocowania lamp(te szare) są moją inicjatywa,bo oryginalne dopiero do mnie jada

)
wszystkie otwory wentylacyjne posiadają opaski z rzepów do lepszego mocowania rur i dodatkowo klapy maskujące,którymi można całkowicie je zamknąć.
naprawdę jestem bardzo zadowolony z zakupu i śmiało mogę polecić każdemu tym bardziej,że można dostosować cała konstrukcje pod siebie
jeszcze tylko pozostało dopracować parę szczegółów,np. umieścić wszystko to :
tam
i podłączyć oba pomieszczenia pod jeden wspólny wyciąg i filtr

gdyby ktoś miał jakieś pytania czy coś ,to śmiało

pozdro