Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

• Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Nawozy BioCanna

Nawozy BioCanna 11 lata 5 miesiąc temu #11

• Golabek
  • Golabek Avatar
A i tu sie zgodze;) To przeciez najwazniejsze.Pozdr :ganja:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Nawozy BioCanna 10 lata 11 miesiąc temu #12

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  • Zaoczny uzytkownik :(
  • Zebranych lumenów: 1151
  •  

•  

Panowie ile gdzies w procentach uzyskuje sie mniejszy wynik na nawozach organicznych w porownaniu do minerlanych ? Koncza mi sie niektore buteleczki i zastanawiam sie czy nie przezucic sie na serie Bio...Gdzies czytalem ze 15% mniej plonow sie uzyskuje... Ktos uzywal takich i takich i moze potwierdzic ze rzeczywiscie na Bio sie o tyle slabiej wychodzi ??

Nawozy BioCanna 10 lata 11 miesiąc temu #13

• Koza
  • Koza Avatar
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

•  

Swego czasu interesowałem się tematem, rozmawiałem z Yodą, który jechał na tych suplach. Wnioski były takie, że plon uzyskany na organicznych był porównywalny ale minusem była krótka trwałość rozrobionej pożywki i słabe rozpuszczanie w wodzie.
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)
Otrzymany Lumen od: Golabek, OCoBiega

Nawozy BioCanna 10 lata 11 miesiąc temu #14

• DeathAdder
  • DeathAdder Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 341
  •  

•  

Ja uważam że podobnie działają - wiadomo, są drobne różnie, ale koniec końców rozchodzi się o składniki mineralne - jeśli mają taki sam wzór to nie ważne czy zostały stworzone w sposób naturalny (rozpad tkanek) czy sztuczny (synteza chemiczna).
Odpowiednie nawozy organiczne, które są wzbogacone np o jakieś żywe kultury bakterii poradzą sobie równie dobrze, jeśli nie lepiej od innych nawozów.
Wszystko tak na prawdę zależy od składu, który bardzo często podawany jest w bardzo okrojonej wersji jeśli chodzi o nawozy używane w branży...
Nawet w klasycznych PK-ch, które powinny być jedynie dwu pierwiastkowe, znaleźć można śladowe ilości innych pierwiastków.

Jak dla mnie? Chcesz wiedzieć czym lejesz, zrób to sam:-) Jeśli zaś Ci się nie chce, a masz możliwości to eksperymentuj - w końcu trafisz na płyny które będą idealnie współgrały z Twoimi roślinami, i cyklem nawożenia.
I choćbym próbował, marihuaną nie zaćpam się na śmierć.
Otrzymany Lumen od: Bongjour, Warrior

Nawozy BioCanna 10 lata 11 miesiąc temu #15

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  • Zaoczny uzytkownik :(
  • Zebranych lumenów: 1151
  •  

•  

@Cosa trwalosc pozywki to niebylby problem bo zawsze robie tego samego dnia co podlewam.. Slabo rozpuszczalne w wodzie tzn ? trzeba pol godziny mieszac or what ? ;) No i slyszalem ze maja krotkie terminy waznosci tak ?

@Adder samemu robienie odpada bo nie mam czasu na takie zabawy, chociaz patrzac na @Golasa wyczyny to wiem ze warto ;) No ale chodzi mi tylko o ewentualne kupno serii BioCanna ewentalnie czegos z Plagrona.... Z mineralnych obecnie zostanie mi Rhizotonic i Canna Veg i mysle wlasnie czy nie kupic Bio Floers i Bio Boosta a w pozniejszym czasie jak i Rhizo i Veg sie skonczy tez na Bio je zamienic.

Widzialem tez w opisach produktow BioCanny taki wpis "- Rozpuszczony roztwór pożywki nie potrzebuje być zakwaszany". Czyli co, ze nie musze regulowac nigdy Ph ich uzywajac ??

Nawozy BioCanna 10 lata 11 miesiąc temu #16

• Warrior
  • Warrior Avatar
  • Indoor Killer
  • -mininamaxa-
  • Zebranych lumenów: 2308
  •  

•  

Myślę , że dużo zależy od ph wody w której będzie rozpuszczany nawóz. Ja np. używam wody o ph 6,5 i po dodaniu Bio Vega 1ml/1L wody ph spada do 6,1-6,2. Mi takie ph pasuje. Dając nieco więcej nawozu ph spada ciut więcej.
Kranówa zazwyczaj ma ph w granicach deko ponad 7,0 , dlatego pewnie trzeba by było ją dodatkowo zbijać w dół. Ale i tak zawsze warto sprawdzić ph pożywki przed podlaniem i ewentualnie skorygować do wartości jaką chcesz uzyskać.
:peace:
,,sata kesää tuhat yötä ,, :P

Nawozy BioCanna 10 lata 11 miesiąc temu #17

• Babys
  • Babys Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 3246
  •  

•  

Ja rowniez uzywalem tych nawozow i byem bardzo zadowolony co do porownania z nawozami mineralnymi ja nie widzialem zadnej roznicy w plonie 100% lepszy smak na nawozach Bio Co do Canny nie ma problemu z rospuszczaniem i mieszaniem z innymi nawozami, osobiscie polecam

Pzdr Babys
Otrzymany Lumen od: Warrior

Nawozy BioCanna 10 lata 11 miesiąc temu #18

• stu
  • stu Avatar
marlej napisał:
Panowie ile gdzies w procentach uzyskuje sie mniejszy wynik na nawozach organicznych w porownaniu do minerlanych ? Koncza mi sie niektore buteleczki i zastanawiam sie czy nie przezucic sie na serie Bio...Gdzies czytalem ze 15% mniej plonow sie uzyskuje... Ktos uzywal takich i takich i moze potwierdzic ze rzeczywiscie na Bio sie o tyle slabiej wychodzi ??

nie ma takich porównań a wszystkie opinie to jedynie opinie. brakuje konkretnych porównań na klonach. jedyne takie testy to fakt że cannaboost daje 10-15% większe plony, więc można założyć że niekorzystanie z boosta daje 10% mniejsze plony ;) czyli że mineralny cannaboost daje lepszy plon niż bez mineralnego cannaboosta.

testy na klonach i określonych suplach to przyszłość jeśli tylko ktoś to dostrzeże i będzie to czuł :D i chciał to zrobić
Ostatnio zmieniany: 10 lata 11 miesiąc temu przez stu.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany