Witam Pany!
Zakupiłem nowy namiot 0,36m2, zamontowałem cooltube i teraz warunki wzorowe. Temperatura ok 24 C i wilgotność ok 60%.
ALE.. żeby nie było za miło to mam problem z głośnością wentylatora (Axial Flo 125 turbo 243m3/h, głośność 39dBA). Jest naprawdę głośny i moja druga połówka nie jest zbyt zadowolona z tego faktu. Martwię się też sąsiadami. Dlatego na razie nie sadziłem nasion tylko usprawniam aż wszystko spełni moje oczekiwania.
Sorry, że nie w innym temacie ale nie chce mi się pisać od nowa wszystko. Już drugi raz piszę ten post bo chyba się nie zapisał poprzedni ;/
Mam takie oto podłączenie:
filtr węglowy --> przewód went. --> cooltube --> przewód wentylacyjny --> wentylator --> przewód wentylacyjny.
No i oto jaki mam pomysł. Myślałem żeby zakupić maty akustyczne (takie jak się daje na ściany w studiach nagraniowych, tylko te płaskie a nie piramidki) i owinąć nimi wentylator z zewnątrz i zalepić wszystko ciasno tą szarą mocną taśmą.
Jak myślicie, zda to egzamin?
Chyba, że macie inny lepszy pomysł (odpada zakup nowego wentylatora i profesjonalnego tłumika).
Będę wdzięczny za każdą poradę!
Pzdr