Mam jeszcze drugą dychę więc czekam na propozycję co kupić.Aha w OP dostałem wermikulit,ale malutko,dodać do ziemii ? No i czy dodać azofoske jeśli to będzie ziemia spod pokrzyw ? Tak Sobie też myślę czy ta ziemia nie będzie miała azotu wyciągniętego przez pokrzywy też ? Aha no i ogólnie to napiszę,że szukam opiekuna uprawy jako że pierwszy az grow'uję
.Jacyś chętni ?
Ja jestem wielkim pasjonatem i entuzjastą konopii,szczególnie ich działania,ale dbać o roślinę po to żeby później się odwdzięczyła i doglądać Jej wzrostu to dla Mnie naprawdę duża przyjemność,dlatego bardzo chcę żeby coś Mi z tego wyszło.Kiełek ma pare milimetrów i dzisiaj będzie wsadzony w ziemię z biohumusem i dolomitem tak jak poradziłeś Bongjour.Aha i jeszcze coś.Jako,że nie mam jak zrobić sadzonek bo mieszkam z Mamą (ale do 15
) muszę wysadzić kiełka na spota co jest ryzykowne bo już w tym sezonie miałem wysadzoną roślinkę w fazie 2 pierwszych listków jeszcze w lasce na spot i przyszła zlewa no i jak można się domyślić roślinka padła.Mam przygotowane butelki ucięte z dziurkami na powietrze,ale wymyśliłem coś lepszego co będzie jednocześnie ochroną przed zwierzętami i szkodnikami.Mianowicie chciałem na spocie wybudować mini szklarnię,tylko nie mam pomysłu w jaki sposób,może Wy kiedyś budowaliście coś takiego i macie pomysł z jakiego materiału to zrobić,bo zawsze to będzie utrzymana wyższa temperatura w nocy co pozytywnie odbije się a kondycji rośliny,bo Cannabis wkońcu naturalnie rośnie chyba w Indiach a tam w nocy podejrzewam nigdy nie jest poniżej 20 stopni
Myślałem żeby rozłożyć wokół patyków folię i obkleić taśmą.Co Wy na to ? No i jeszcze porobiłbym dziurki na powietrze ,tylko nie za dużo żeby za dużo wody deszczowej nie przenikało do środka ale nie za mało żeby nie miały rośliny za mało powietrza bo pewnie też wtedy zmarnieją.Czy to dobry pomysł ? Aha piszę w liczbie mnogiej o roślinach bo 15 będę dokupywać i też chciałem się zapytać czy nie jest za późno na sezonówki.I ogólnie jakie polecacie odmiany,które śmigają najlepiej w Naszym klimacie bo czytałem że Durban Poison i Shaman np.Aha no i jeszcze chciałem poprosić o listę potrzebnych zakupów na przyszłość.Słyszałem jeszcze o perlicie.O natlenianiu medium.Może coś na to ? No i jakbyście Mi odradzili homemade szklarnię to jakie rzeczy odstraszające zwierzęta i szkodniki.Pozdro Aha,no i mam jeszcze pestki z OP,ale tam regulare same,pare tylko femów.Później napiszę jakie bo teraz już Mi się nie chce bo się trochę rozpisałem xD