Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ !

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #271

• Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Zebranych lumenów: 6343
  •  

•  

ZielonyFarmer napisał:
Witam wszystkich usmażonych ! :smoke:

Moje pierwsze pytanko na forum:

Czy lipiec 2016 to odpowiedni czas na sianie i szukanie spota ?

Czy zdążę do października jeśli wybiorę jakiś dobry szybko-kwitnący automat ?

Jeśli tak to bardzo proszę o radę jaki gatunek wybrać ;)

Pozdrawiam !

Z założenia to automaty są szybko kwitnące:) Także śmiało możesz sadzić, nawet sezonówki z tym, że nie rozwiną się wystarczająco duże :) Gatunek to konopia:D Odmiana to Twój wybór:)

Automaty mamy w banku forumowym, sezonówki też, jeśli zadeklarujesz fotorelację to zrobimy wyjątek i będziesz mógł wypłacić kilka szt. a my Ci pomożemy z tym tematem

www.growlike.pro/forum/forumowy-bank-nasion/3688-forumowy-bank-nasion-fbn-glp-wplacaj-i-wyplacaj-nasiona

Z powitaniem zapraszam tu!

www.growlike.pro/forum/dzial-techniczny/320-przywitaj-sie

Pozdro
:bongo:
Ostatnio zmieniany: 8 lata 4 miesiąc temu przez Bongjour.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: ZielonyFarmer

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #272

• ZielonyFarmer
  • ZielonyFarmer Avatar
  • ... na wacie
  • Zebranych lumenów: 6
Dzięki Bongjour :)

Co do fotorelacji - Nie boicie się o przypał ? Mam tu na myśli - IP, zdjęcia, czy policję szperającą przy kompie ?

Bardzo chętnie wszystko bym udokumentował, tym bardziej że przyda mi się pomoc przy pierwszej przygodzie :D

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #273

• KLICZKO
  • KLICZKO Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 5275
  •  

•  

Jak nie masz zamiaru obsiać hektara marychą lub całej szklarni pociś w hydro to o przypał z powodu forum i fotorelacji nic sie nie bój.
Serwer jest poza granicami naszego kraju i loguj sie za pomoca tora.
pozdrawiam
Jebać "kolegów" w tym hobby trzeba być samotnikiem...

WODA JEST MAGICZNA...
Otrzymany Lumen od: Bongjour, ZielonyFarmer

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #274

Siema,elo,siemandero ludziki !
Mam skiełkowaną Auto Amnesie Haze więc się jaram i bardzo chciałym Ją odchować.Jutro będę wkładał kiełek na spota stąd mam parę pytań jako że to Mój drugi sezon (w pierwszym nic ie wyszło).No więc chcę wkopać doniczkę w ziemię aby korzenie nie wychodziły poza ustalone medium.Ilu litrowa doniczka w takim razie będzie potrzebna ? Dwa : czy ziemia spod pokrzyw wystarczy w fazie wegetatywnej ? Bo skoro azot jest najważniejszy w tej fazie ...
Aha i mam na wszystkie zakupy dyche xD Haha to Sobie nie poszaleje,ale doniczke kupię i może dodać jakieś dodatki do ziemii.Coś słyszałem o perlicie o natlenieniu i biohumusie.
Więc coś tam wiem ale liczę że ktoś Mi uporządkuje tą wiedzę :D Z góry dzięki :)
Pozdrawiam i życzę obfitych zbiorów w tym sezonie !

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #275

• Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Zebranych lumenów: 6343
  •  

•  

Jak masz tylko dyche, to zostaw sobie na biohumusa i dolomit. Ziema spod pokrzyw się nada ale lepiej zainwestować w mały worek kupnej i już ją wymieszać z tą spotową. Zamiast doniczki to lepiej wora wsadź, lub wykop dół, po co masz ograniczać korzenie na outdoor?

:bongo:

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #276

Mam jeszcze drugą dychę więc czekam na propozycję co kupić.Aha w OP dostałem wermikulit,ale malutko,dodać do ziemii ? No i czy dodać azofoske jeśli to będzie ziemia spod pokrzyw ? Tak Sobie też myślę czy ta ziemia nie będzie miała azotu wyciągniętego przez pokrzywy też ? Aha no i ogólnie to napiszę,że szukam opiekuna uprawy jako że pierwszy az grow'uję :D.Jacyś chętni ? :D Ja jestem wielkim pasjonatem i entuzjastą konopii,szczególnie ich działania,ale dbać o roślinę po to żeby później się odwdzięczyła i doglądać Jej wzrostu to dla Mnie naprawdę duża przyjemność,dlatego bardzo chcę żeby coś Mi z tego wyszło.Kiełek ma pare milimetrów i dzisiaj będzie wsadzony w ziemię z biohumusem i dolomitem tak jak poradziłeś Bongjour.Aha i jeszcze coś.Jako,że nie mam jak zrobić sadzonek bo mieszkam z Mamą (ale do 15 :P) muszę wysadzić kiełka na spota co jest ryzykowne bo już w tym sezonie miałem wysadzoną roślinkę w fazie 2 pierwszych listków jeszcze w lasce na spot i przyszła zlewa no i jak można się domyślić roślinka padła.Mam przygotowane butelki ucięte z dziurkami na powietrze,ale wymyśliłem coś lepszego co będzie jednocześnie ochroną przed zwierzętami i szkodnikami.Mianowicie chciałem na spocie wybudować mini szklarnię,tylko nie mam pomysłu w jaki sposób,może Wy kiedyś budowaliście coś takiego i macie pomysł z jakiego materiału to zrobić,bo zawsze to będzie utrzymana wyższa temperatura w nocy co pozytywnie odbije się a kondycji rośliny,bo Cannabis wkońcu naturalnie rośnie chyba w Indiach a tam w nocy podejrzewam nigdy nie jest poniżej 20 stopni :P Myślałem żeby rozłożyć wokół patyków folię i obkleić taśmą.Co Wy na to ? No i jeszcze porobiłbym dziurki na powietrze ,tylko nie za dużo żeby za dużo wody deszczowej nie przenikało do środka ale nie za mało żeby nie miały rośliny za mało powietrza bo pewnie też wtedy zmarnieją.Czy to dobry pomysł ? Aha piszę w liczbie mnogiej o roślinach bo 15 będę dokupywać i też chciałem się zapytać czy nie jest za późno na sezonówki.I ogólnie jakie polecacie odmiany,które śmigają najlepiej w Naszym klimacie bo czytałem że Durban Poison i Shaman np.Aha no i jeszcze chciałem poprosić o listę potrzebnych zakupów na przyszłość.Słyszałem jeszcze o perlicie.O natlenianiu medium.Może coś na to ? No i jakbyście Mi odradzili homemade szklarnię to jakie rzeczy odstraszające zwierzęta i szkodniki.Pozdro Aha,no i mam jeszcze pestki z OP,ale tam regulare same,pare tylko femów.Później napiszę jakie bo teraz już Mi się nie chce bo się trochę rozpisałem xD
Ostatnio zmieniany: 8 lata 4 miesiąc temu przez Serenity Blunt.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #277

• Method
  • Method Avatar
  • ... na FLO
  • Zebranych lumenów: 519
  •  

•  

Co dolega roślinom :) ?

Nr. 1

Nr. 2 - Widać znacznie te przebarwienia na liściach + liście zwinięte lekko do wewnątrz.

:peace:

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #278

• Frederick Klenner
  • Frederick Klenner Avatar
za duzo azotu

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #279

• Method
  • Method Avatar
  • ... na FLO
  • Zebranych lumenów: 519
  •  

•  

W obydwu przypadkach? Jak mogę temu zaradzić teraz? Nr. 2 jest na flo już jak coś.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 4 miesiąc temu #280

• Natural
  • Natural Avatar
  • Indoor Killer
  • stay positive
  • Zebranych lumenów: 1447
  •  

•  

za malo azotu
a druga podsuszona
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany