Chłopaki dobrze radzą ... przenieś gdzieś panny, albo likwidacja.
Jako świadek, to stary chwyt policajów !
Przykład .. ktoś cię podkablował, ale oni nie mają dowodów i prokurator nie chce wystawić nakazu przeszukania itp...
Muszą kombinować jak konie pod górę ... czyli bawią się w psychologów i manipulatorów.
W chwili kiedy jesteś na komisariacie lub prokuraturze ... jesteś przesłuchiwany jako świadek, a nie podejrzany.
Będą na pewno chcieli Cię zakręcić i mając tylko domysły, zaczną fantazjować.
Może być też tak, że po przesłuchaniu świadka zaproponują Ci ... "czy możemy w ramach tego co tutaj powiedziałeś, odwieść Cię do domu i zerknąć czy zeznania się pokrywają".
Standardowe zagranie ... praktycznie nie masz wyjścia, a oni mogą wejść z tobą do domu bez nakazu.
Jeśli odmówisz, jest podstawa o wydanie nakazu, bo to będzie znaczyło, że coś ukrywasz jednak, czyli takie ukręcenie na siebie bata.
Chore to jest, ale skubańcy zagrywają nieczysto w dodatku na prawie.
No chyba, że od razu bierzesz prawnika, tak na wszelki wypadek, a im nic nie mówisz bez niego. Można powiedzieć, że się po prostu obawiasz czy ktoś Cię w coś nie wkręcił !
Napisałem to z pewnego doświadczenia ... jak kiedyś moje dane trafiły do wydziału zabójstw !

Oczywiście była to pomyłka ... ale trzeba było na początku troszkę powalczyć ... udało mi się bez prawnika.
Ale podjazdy robili nieczyste na max !!!
Skończyło się na oficjalnych przeprosinach itp... ale QWA kwiatów nie dostałem !
Pomyśl jeszcze, czy przypadkiem komuś gdzieś nie dawałeś MJ do palenia i nie koniecznie za kasę.
Może to raczej chodzi o coś innego ... ale mimo, to bym oczyścił miejsce, w którym mieszkasz.
Pamiętajcie, że te picze nie grają czysto i prawo maja w dupie w większości przypadków, bo wiedzą, że szary zjadacz chleba nawet nie zna podstaw.
Warto poczytać o swoich prawach, aby nie robiona z nas wałów !
Mam nadzieję, że twój mały problem rozejdzie się po kościach i nic się nie stanie...
PS. Pamiętaj też, w czasie gdy będziesz robił czystkę ... zwróć uwagę czy nikt nie obserwuje bloku itp... nie wywalaj do śmieci itd. ... zrób to z głową !
Pozdro

G.