Idee nowego forum chwaliłem już w mojej fotorelacji, więc bez zbędnego słodzenia przejdę do konkretów. Otóż w mojej skromnej opinii nie do końca uważam, aby rozstrzał kategorii i działów tego forum wzorowany na # był do końca przemyślany i prawidłowy. Jak z resztą pokazało doświadczenie poprzedniego boardu te rozwiązania nie koniecznie sprzyjają przejrzystości i porządkowi dyskusji. Szanownym włodarzom Growlike Pro, sugerowałbym jego ponowne przemyślenia a tymczasem dzielę się z Wami gramem moich subiektywnych sugestii względem poruszonego tematu:
Śmietnik - czy naprawdę jest konieczność, aby był on dostępny dla szerokiego gremium użytkowników, skoro jak głosi sam opis, trafiają tam posty niepotrzebne i spam?
Rozmowy przy paleniu - Cała ta belka nie wydaje się być do końca przemyślana. Na # nie chciało się tam zaglądać choćby przez mnogość tych wszystkich osobnych działów
Dobry humor - przecież cały ten dział można zawrzeć w jednym temacie a jeśli już koniecznie potrzebna jest ku temu osobna kategoria (imo bardzo wątpliwe, zwłaszcza w początkowym okresie funkcjonowania świeżego forum) to lepiej uczynić z tego podforum.
Smoke reports - Opis: "Opisz Jej Smak, Moc i Działanie ..." a poniżej mamy kolejny dział
Działanie MJ który na dobre traktuje o tym samym. Czy nie lepiej byłoby złączyć obydwa, zwłaszcza że wszyscy wiemy jak obydwa działy "super" wyglądały na forum #. Swoją drogą czy te idiotyczne wielokropki (do tego po spacji) kończące opis każdej kategorii to chyba nie konieczie dobry pomysł raczej nie dodający temu miejscu czytelności.
HISTORIE PO ZAŻYCIU - Kolejny dział, który z powodzeniem można upchnąć do jednego przypiętego tematu jak to ma miejsce choćby na hyperreal
Aby z mojej strony nie przesadzać to na razie tyle, co nie znaczy że reszta działów prezentuje się idealnie

. Przykładowo nie wiem czy istnieje taka wielka konieczność jeśli chodzi o rozdzielenie fotorelacji na zaawansowanych i początkujących, zwłaszcza że pojęcia są te bardzo subiektywne. Przykładowo mamy użytkownika X, który uprawia od kilku lat, więc zgodnie z logiką zakłada swój temat w dziale dla zaawansowanych. Z różnych względów jednak jego obecny sezon nie należy do udanych. Z drugiej strony mamy użytkownika Y, dla którego jest to pierwsza przygoda z growingiem. Mając w sobie trochę pokory zakłada swój temat w fotorelacjach dla początkujących, jednak czy to przy odrobinie szczęścia czy za sprawą umiejętności i talentu udaje mu się wysadzić rośliny o wiele bardziej imponujące niż te w ogrodzie pana X. Skala stażu i posiadanej wiedzy to często tylko ułamek tego co ostatecznie rośnie nam w ogrodzie, zwłaszcza kiedy mowa o sadzeniu pod gołym niebem. Ostatecznie mamy dwa działy różnorodnych fotorelacji, gdzie nazwy obydwu nie do końca odzwierciedlają ich zawartość. Do tego, przez ten niepotrzebny podział i powołując się na obserwacje poprzedniego forum sprzyja to ignorowaniu fotorelacji "początkujących" a szkoda, bo niejednokrotnie co zaszło tam ujrzeć zawstydzało niejednego wyjadacza z "lepszej" sekcji forum.