Jedziemy dalej z PÓŁTORÓWKAMI
Kupiłem i zamontowałem dziś nowe świetlówki 3x24W (1600lm)
Zabrakło mi taśmy na oklejenie kartonu ale na dniach kupię nową. Jak mnie natchnie to może później coś dokleję do ściany lepszego. Jakiś mylar może?
AK47 af reg F3 to jak na razie jedyne moje własne nasiona i jestem zadowolony z efektów. Posadziłem 5 nasion z paczki od F2seeds, z czego jedno nie przetrwało, a reszta określiła się 2/2 męska/żeńska. Posadziłem je w dwóch skrzynkach w tunelu w sezonie 2014. Swobodnie zapylone bez większego zwracania uwagi na fenotypy choć ich też było tyle co roślin. Miały słodki zapach i mam nadzieję, że aktualnie rosnące też taki będą mieć
Nasiona aktualnie rosnące w kartonie pękły po 36h w wodzie. Mam wrażenie że kieliszek owinięty folią alu przyśpiesza proces (idealne zaciemnienie pozwala wcześniej otworzyć się skorupce). Na początku traktowane po macoszemu ale po ścince pełnosezonówek zmieniłem światło z 11/13 na 24/0. Zmieniłem też podejście do podlewania. Podlewam codziennie po maks 125-150ml każdą. Wygląda jakby im się to podobało bo są zdrowe i pełne wigoru. Mi też się to podoba bo codziennie coś przy nich robię, a lubię to robić i to baaardzo

Preflowery pojawiły się kilka dni temu ale jeszcze nie liczę kwitnięcia, dopiero nabiera rozpędu i przede wszystkim muszą trochę urosnąć bo są trochę małe i nie zapowiadają kokosów. Myślę nad wrzuceniem jeszcze 2 nasion za jakiś czas... Na razie dam szansę tym bo czuję że jeszcze mnie zaskoczą
Pozdrawiam wszystkich zaglądających i zapraszam do części drugiej czyli zdjęć:
Zapraszam do komentowania