cześć!
dzięki panowie za zainteresowanie
Bong,będzie jeszcze ciąg dalszy

dostawie za jakiś czas jeszcze dwa wiadra 10L ...tylko jeszcze nie zdecydowałem co mam do nich wstawić

trochę szukałem po internecie i ludziom super rośnie w takich i podobnych systematach...jest masa fotorelacji

bardzo zainteresowało mnie coś takiego
LINK i zastanawiam się czy czasem tak nie zrobić z dwoma butelkami
pamiętam panie Jacku Twój grow z wermikulitem

jak narazie z ph wszystko jest w porządku,leje 5,9 i wylatuje 5,9 ...zobaczymy co będzie dalej
Marlej tak to chińskie cudo

mimo wszystko sprzęcik wygląda bardzo solidnie i profesjonalnie ogólnie nie robi wrażenia "chińskiej tandety"...no ale nie chwali się książki po okładce

jeszcze go nie rozkręcałem,bo w sumie nie ma po co,przez kratki widać wentylator,który daje całkiem niezły wiaterek i będzie służył później do rozprowadzania CO2,transformator i zasilacz.ledy są firmy Epileds:
Blue 430~440nm
Blue 450~460nm
Blue 470nm
Red 620~630nm
Red 650~660nm
Orange 610-615nm
UV 380 - 400 nm
IR spectrum 730nm - Gołąbek,to chyba "zepsuty"led,tak mi się wydaje

white -BEZ OPISU
nic mi to osobiście nie mówi,ale świeci ładnie

może ktoś się wypowie,co się zna
jak narazie,to rośnie jako tako .wydaje mi się ,że trochę wolno,no ale może to przez zastosowane medium...roślinka bardziej idzie w korzenie ,szukając wody

dzień szósty
nie widać żeby się jakoś specjalnie wyciągały pod tym światłem i może się okaże,że nie wyrzuciłem kasy w błoto

potrzymam je jeszcze z tydzien i przesadzę do docelowych butelek,no chyba,ze nie beda rosły ,to wstawię tam im hps-a
jasli macie jakieś pytania,porady czy zjebki ,to proszę się nie krępować
to tyle

do następnego