Witam, siedząc ostatnio ze znajomym zastanawiałem się jak wyprodukować olej z konopi siewnych (Taki jak sprzedawany w legalnie działającym sklepie na terenie RP). Ogółem sprawa nie wydaje się być trudna bo znajomy prowadzi podobną działalność, można tak powiedzieć. Jednak nie o to chodzi, chciałbym się dowiedzieć gdzie można zakupić kwiatostany niezapylone, bo zapylone będą miały masę niepotrzebnych pestek. Szukaliśmy w internecie, pytaliśmy rolników itd, niestety nikt nam nie pomógł, to nadal temat tabu. Jednak firmy produkujące olej skądś jednak kwiatostany biorą. Jak ktoś wie niech poradzi (fajnie jakby była dostępna wysyłka przez internet). Kolejna sprawa to taka jak oczyścić kwiatostany z zawartości 0,02% THC przed produkcją oleju. Mam nadzieję że opisałem dość dokładnie o co mi chodzi. Olej ten jak wszyscy wiemy leczy wiele schorzeń, dlatego nawet jeśli nie będzie można go sprzedawać bo znajdzie się kruczek prawny to miałbym go chociaż na użytek własny, rodziny i znajomych. Czekam na odpowiedzi, jak najbardziej konkretne

Pozdrawiam