Tlenek Srebra - feminizacja, wytwarzanie
Co nam będzie potrzebne :
-dowolne dwa przedmioty wykonane ze srebra (im większa próba tym lepiej, ja użyłem kolczyków próba 925 ,resztki widać na końcówkach zasilacza)
-zasilacz 12v ( może być mniejszy)
-NaOH - zasada sodowa (soda kaustyczna, kret lub inny produkt do udrożniania rur)
-woda (najlepiej destylowana)
-pojemniczek plastikowy (szklany też może być)
-Wodę wlewamy do pojemniczka i rozpuszczamy w niej NaOH
-Do końcówek zasilacza przyłączamy srebrne przedmioty
-Przedmioty zanurzamy w elektrolicie (ważne aby kable od zasilacza nie były zanurzone) i włączamy zasilacz do prądu
-Cierpliwie czekamy aż nasze przedmioty "rozpuszczą" się i wszystko opadnie na dno pojemnika
-Płyn z góry odlewamy i w jego miejsce wlewamy czystą wodę proces ten powtarzamy paru krotnie aby usunąć resztki zasady sodowej z roztworu.
-Wodę wyparowujemy i mamy nasz Tlenek Srebra którym to możemy shermić naszą roślinkę
Gotowy tlenek i kuleczki NaOH (mniej więcej tyle ile użyłem) :
Sam tlenek:
Efekt oprysku tlenkiem rozpuszczonym w roztworze tiosiarczanu:
Niestety feminizacja nie poszła po mojej myśli, banany co prawda się pojawiły (co widać na fotce) ale pyłku było bardzo mało i był nie płodny ( możliwe że za duże stężenie zastosowałem)
Liczę na to że ktoś się tym zainteresuje i poprowadzi próby ( ja na razie nie mam takiej możliwości - dopiero na OUT)
Za niedługo będę robił jeszcze trochę tlenku więc wstawię parę fotek z etapu produkcji.
Bardzo możliwe że z tego tlenku co zrobie przeprowadzę OS.
Pozdrawiam.