AS napisał:
używał ktoś kiedyś?
Nie, ale swego czasu najczęściej podrabiany - nawet w polsce można było nabyć lichej jakości "titana"
Chuck napisał:
kupiłem snoop dog g pen
99% tego typu urządzeń to nie VAPOrizer, a ATOmizer (atomajzer). Zamiast odparowywać, spala materiał roślinny czy też inne olejki. W wapkach materiał nie może mieć bezpośredniego kontaktu z grzałką, a w tych penach ma zawsze... Są nakładki do tych penów, wtedy można serio wapować - Hiszpański producent nasion Pepita Seeds, ma w swojej ofercie właśnie takie atomizery z odpowiednimi końcówkami gdzie grzałka jest oddzielona od miejsca na susz.
Jeśli kupiłeś w polsce, a nie ma na opakowaniu hologramu ICM to na 99% podróbka. ICM w tamtym roku (nie wiem jak teraz), mieli wyłączność na te produkty w polsce, i każda próba ich sprzedaży nie z logo ICM kończyła się podobno w sądzie...
Osobiście posiadam Volcano Digital Solid, oraz Verdampera w dużej wersji.
Jeśli ktoś chce więcej info na ich temat - chętnie odpowiem na pytania.
Ale podsumuję to tak...
W dwóch wapkach mam ulokowane niemalże 5000pln (cena detaliczna, z dnia zakupu), jednak na ogół one stoją i się kurzą - uzależnienie od dymu i nikotyny sprawia że dzień i tak rozpoczynam <3 bongiem <3
Ps. szlugów nie palę

Ps2. Od 2 lat obserwuję urządzenie zwane Sublimator, bardzo jestem na nie napalony, ale wiem że będzie stało obok Volcano i Verdampera...