padadeszcz napisał:
właśnie ciekawy jestem różnic

a wiec od razu po rozpakowaniu ,co rzuca się w oczy,to że nowy wydaje się być odrobinę mniejszy ,a na pewno zdecydowanie jest lżejszy od fałszywki.
w dotyku również jest inny,niby też taki gumowany plastik ale jakby lepszej jakości.
ustnik wykonany jest z kilku elementów,a w fejku był tandetnie odlany z gumy , ciężko było uciągnąć i czuć było plastikowo-gumowy posmak.
pokrywa "paleniska" otwiera się wystarczająco by można swobodnie załadować,wyczyścić a nawet zajrzeć do środka co w podróbce było niemożliwe i podczas załadunku czy innych czynności trzeba było je przytrzymywać palcem bo w przeciwnym razie zamykała się z trzaskiem.
same "palenisko" jest wykonane z jakiegoś błyszczącego metalu i po kilkunastu już nabiciach wygląda cały czas jak nowe,a nie jak w tamtym modelu z jakiegoś ciemnego,dokładnie nie wiem,bo nie dało się tam zajrzeć.
bardzo szybko się nagrzewa do ustawionej temperatury w podróbie zajmowało o 50%czasu więcej,a całe urządzenie tak nie parzy nawet przy długotrwałym użytkowaniu,zimne też nie jest bo to w końcu to temperatury +160*C ale różnica jest

to chyba już wszystko,później wstawię parę fotek
pozdro
wraz z wapkiem dostałem gratis zestaw zapasowych akcesoriów i pudełko mięty do waporyzacji
przed i po
i w końcu wyjaśniła się również sprawa z Hebe . już wiem co i gdzie zostało urwane i nie powinno być większych problemów z reparacja
pozdro