Nikt nie ma takiego odblysnika lub nie jest przekonany, ze moze sie to udac ?
Koza napisał:
Imho td silent to słabiutki wyciąg nawet przy 250W, wymieniłbym wyciąg na mocniejszy
A jesli Twoim zdaniem TD Silent 380/280 [m3/h] jest za slaby na takiego boxa to jaki bylby odpowiedni ? O jakiej mocy ?
Bo tak wlasnie myslalem i w sumie, w razie koniecznosci wynalezienia miejsca na wiekszy/dluzszy i mocniejszy wentylator TD (np. 580/430 [m3/h], 22/17 [dB]) to moze i dalbym rade to zrobic przerabiajac szafke obok zyskujac nawet paredziesiat cm miejsca...
Ale glowne pytanie wtedy jest takie, czy skoro ww. wentylator bedzie z fi 150 mial "przejsciowke" na fi 125 do przewodu wentylacyjnyjnego izolowanego, pod ktory jest podpiety rowniez filtr fi 125 (chyba 240-360 m3/h) to czy wszystko bedzie ok ? Wentylator nie bedzie pracowal na jakis przeciazeniach ktore moglyby zaklocic jego prace, sprezenie i zwiekszyc ogolna glosnosc pracy, ktora nie chce zeby byla wyzsza niz obecny poziom ?
Box ma wymiary 60x60x140 oraz jako pasywny wlot powietrza sluzby rekaw fi 130. Przy 380 m3/h juz mi wciaga scianki boxa, a co dopiero przy np 580?
Zalezy mi bardzo na tej stracie 5-7 C* i zastanawiam sie ktora opcja bedzie lepsza lub pewniejsza ? Drozsza z wentylatorem, czy tansza z oblysnikiem.
Zeby tylko ktos mi zagwarantowal rezultat...