A więc tak dzisiaj kilka minut po południu wybrałem się w dzicz

Przeszedłem góry, lasy, doliny, rzeki przepłynąłem. Zmagałem się z lodem i ogniem, z wielkimi górskimi potworami, lodowymi golemami i leśnymi trollami. Wszystko to tylko i wyłącznie z powodu poszukiwać miejsca dla moich outdoorowych pań.
Jednak powodem mojego zdziwienia było to iż znaleźć dobrego miejsca nie mogłem... Automaty prawdopodobnie wylądują w zaroślach w okół domowych, natomiast pełnosezonowe rośliny na dwóch pewnych spotach do tego jeszcze jednego muszę sprawdzić i spoty, które znalazłem dzisiaj. Zobaczcie sami
Pierwszy potencjalny spot brzozowy
Plusy:
- Doskonały dostęp do wody, źródlanej.
- Chyba dobra ziemia.
- Pełno drzewek kolczastych, muld mrowiskowych.
- Odkryte niebo, duży dostęp światła, brzozy rosnące rzadko.
Minusy:
- Dosyć blisko polnej drogi choć dostęp jest ciężki i pod górę.
- Odkryte niebo, helikoptery.
Spot numer dwa
Plusy i minusy podobnie jak wyżej.
Spot numer trzy
Plusy i minusy podobnie jak wyżej z tą różnicą, że z dala od drogi, masakryczna ilość cierniaków, i zasłonięte lekko niebo.
Spot numer cztery
Plusy i minusy podobnie jak wyżej z tym, że nie wiem jak będzie ze słońcem bo to środek lasu jest. Choć drzewa rzadko rosnące trochę otwarta przestrzeń.
I to by było na tyle, w/w tereny to potencjalne miejsce pod spota dla roślin, trochę mało jeżeli wybiorę te miejsca to będę miał około 7 miejscówek to troszkę mało jak na tyle roślin...
A teraz próby szukania innych miejsc...
Fajne otwarte tereny tyle że z dala od miejsca gdzie mógłbym dojechać ciągnikiem, a noszenie po dwa worki ziemi na plecach to około 7 km w jedną stronę pod górę. W dodatku nie wiem jak na tych miejscach jest ze słońcem gdyż na wiosnę i w lecie słońce przechodzi po całkiem innej "orbicie" niż w ziemi tj., dzisiaj.
I jeszcze jedno fajne niby miejsce na spota :
Teren otwarty, tyle że słońce jest tam od rana do południa maks. Poza tym to miejsce to jakieś 50m kwadratowych takiej działki jakby z niskimi drzewkami i cierniami, i na tym miejscu zagęszczenie węży między innymi żmij jest kurna większe niż na całym moim osiedlu i okolicznych... Poza tym dużo mrowisk tego typu:
Mrówki mięsożerne, czarne odwłoki, czerwone nogi i głowa, duże szczęki. Zagęszczenie w jednym mrowisku to jakieś 35-75 tysięcy mrówek, mrowiska o wysokości 1- 1,5m, o polu około 1,44m kwadratowych.
I krajobrazy
Dziwne drzewo.
Krzew gumi jagód
Komplet jaskiń po Hitlerowskich, prawdopodobnie zawierający skarby III Rzeszy... Dobra żart
Pozdrawiam
CHorielMJ