Oto mój pierwszy post, będąc bardzo leniwym, lecz niecierpliwym wysiałem obecnie 20 automatów. Zrobiłem to zanim znalazłem to forum, jak dotąd pożytkowałem się informacjami po angielsku, a widzę, że Polska scena jest imponująca.
Do konkretów:
07.04.2017 - kupno oraz wysianie 20 pestek
3x sensi northen
3x sensi skunk
3x kalashnikov northen
3x afghan kush ryder
8x auto mazar (darmówki)
Czy te odmiany nadają się do tak wczesnego wysiewu outdoor?
Wszystko kiełkuje na eazy plugach.
Planuję wysadzić do rozkładalnych doniczek 11cm śr/11cm wys
Jak długo powinienem dać im rosnąć w pokoju (20C) i w pomieszczeniu gospodarczym (ściana przylega do domu)
Do okresu kiełkowania planuję zrobić dosłowny, tani growbox, dosłownie pudło wyłożone aluminium, mam wór 3W GROW LEDów, skill i lutownicę Jakiej mocy zrobić oświetlenie LED
Jako że to nie (mało) nadzorowany outdoor, jakie miejsce będzie najlepsze na tę porę roku? (nie planuję podlewać)
Tereny WLKP, czyli lasy, łączki, jeziorka, rzeczki, bagna.
Nie spodziewam się, że wszystko przeżyje, ale chciał bym aby nie umarło wszystko, pewnie zostawię 1 roślinkę w domku.
PS. Co do podlewania myślałem o 20L wiadrze i metodzie "na knota" nadaje się do małych roślin, czyli automat jak znalazł, i może folia wkopana pod ziemią do kolekcjonowania wody podczas deszczu?, jako że nie planuję aktywnie się opiekować tymi knypkami to mogło by się przydać na wypadek suszy.
PPS. jakiej ziemi użyć? nie planuję iść w specjalistyczne gleby z grow shopów, wystarczy zwykła rozsadowa? jakiś konkretny producent? dodać perlit? i czy podlewać neutralną kranówą (ph7) czy dodawać coś ekstra do gleby.