Witam ponownie

Chciałbym przedstawić Wam jak zrobiłem sobie dodatkowe oświetlenie wertykalne. Potrzebne nam będą:
Lampa warsztatowa - 9PLN
oraz świetlówka - 35PLN (dość sporo, ale nie miałem czasu kupować w necie i kupiłem w stacjonarnym sklepie 32W 2255lm). Każdy może użyć jakiej chce.
siatka ogrodnicza - kupiłem kiedyś 25m za 40PLN na to zużyłem skrawki, które mi zostały, ale myślę że jakby ktoś chciał kupić to by wydał maks 5PLN
zaciski do kabli - 1PLN
I zaczynamy od zdemontowania odbłyśnika, który był w lampie, gdyż mylar w boxie odbije więcej światła i instalujemy świetlówkę.
Następnie tworzymy solidną podstawę na której będzie się wspierać lampa. Trzeba wymierzyć jaka średnica zmieści się nam do boxa pomiędzy doniczkami. Ja po prostu zacząłem zwijać siatkę w "ślimak" i łączyłem to wszystko zaciskami
Po skończeniu wyszło mi takie coś
Następnie tworzymy "klatkę" dla lampy. Jak ktoś ma miejsce to może robić całość w takiej samej średnicy, ja po prostu nie miałem tyle miejsca, dlatego podstawa była mała. Klatka to po prostu walec z siatki o docelowej średnicy, żeby nie popaliło roślin i jednocześnie rośliny miały się na czym wspierać.
Teraz za pomocą zacisków dołączamy górę i dół też z siatki.
Wystarczy już tylko w klatce zrobić dziurę, aby zmieściła się lampa, włożyć lampę i wszystko połączyć oczywiście zaciskami.
Całość wygląda następująco:
A w boxie tak:
Przepraszam za jakość zdjęć, ale wykonywałem je dawno temu i już nie mam możliwości zrobienia lepszych... Mam nadzieję, że opisałem na tyle dokładnie, że jeśli chciałby ktoś taki zrobić coś podobnego to da radę