ODMIANA: Easy Sativa
BREDER: Female Seeds
RODZAJ NASION: Feminizowane
DATA SADZENIA: 1 maj
CZAS KWITNIENIA: nie pamiętam dokładnie kiedy sie określiła ale cos wiecej zaczeło się dziać mniej więcej w trzecim tygodniu sierpnia
DATA ZBIORÓW: +/- 20 pazdziernik
TRENING: brak
UŻYTE NAWOZY: biohumus i Asahi na weg, PK w granulacie i Canna Bost(kto bogatemu zabroni?
na flo
DONICZKA: dołek w ziemi, jakieś 30 litrów dobrej ziemi
ILOŚĆ Z JEDNEJ ROŚLIN: +200 g
STRUKTURA TOPA: jak to z outa troszke liściasty
SMAK: 
ZAPACH: nie pamiętam
MOC: słaba
OGÓLNA OCENA: w skali od 1 do 10 daje 7+, wtedy dałbym 10 ale teraz wiem że sa ciekawsze odmiany. Niemniej ze wzgledu na łatwość uprawy zasługuje na wysoka ocene.
KILKA SŁÓW:
Z powodu tego że na forum nie ma jeszcze wielu informacji na temat roślin popularnych brederów postanowiłem wrzucić fotki mojej pierwszej w życiu sezonówki.
Jest to Easy Sativa od Female Seeds którą gorąco polecam początkującym growerom!
Została wykiełkowana na początku maja, trzymałem ją w małej donicy a później poleciała do docelowego dołka w którym było jakieś 30 litrów ziemi z kompostownika i trochę innych dodatków.
Urosła na grubo ponad 2 metry, na FLO przeszła późno, dopiero w 3 tygodniu sierpnia.
Tak wyglądała 5 października:
A tak 9 dni później:
Tydzień później nastąpiła ścinka.
A tutaj jakieś 90% mokrego z tej rośliny. Po wysuszeniu okazało się że wyszło mniej więcej 200 gram dobrego jarania
Jeszcze jedno info dla początkujących, radzę się długo nie zastanawiać się na wiosnę. Wystarczy kupić te nasionka później jakaś dobra ziemia w dołek, dolomit + dodatki i jazda z tematem. Dla chcącego nic trudnego!
Na koniec gorąco polecam do dyskusji na temat tej bardzo popularnej odmiany.
Mam nadzieję zobaczyć tu jakies zdjęcia

i przeczytać opinie. W przyszłym roku posadzę jeszcze jakiegoś krosa ES x ....