Witajcie ludziska z daleka i bliska ! Marlej Strikes Again with MJ Growing ! ;>
Co tu powiedziec na poczatek...
Jak wiekszosc wie zaczynam przygode z uprawa po raz drugi. Duzo mnie pierwsza uprawa nauczyla ( a przynajmniej tak mi sie zdaje;) ale jest jeszcze sporo spraw i pytan na ktore nie znam odpowiedzi i ktore zaprzataja mi glowe dlatego tak samo jak uprzednio fotorelacje umieszczam w dziale dla poczatkujacych za ktorego wciaz sie uwazam.
No ale moze konkrety. Setup bardzo podobny jak uprzednio. Ze zmian to wiadomo pestki
oraz ziemia z Canny. Czyli praktycznie wszystko na Cannie. Zmienilem tez ustawienie nawlizaczy (mam nadzieje na lepsze) oraz w jednym przypadku uzylem doniczki typu AirPot.Chce zobaczyc czy jest to cos warte... W nawozach jedyna nowoscia jest Plagron Sugar Royal ktory dostalem w gratisie i tu pytanie. Bo na butelce jest naklejka
"Roztworem tym podlewać rośliny co tydzień od pierwszego tygodnia fazy wzrostu do trzeciego tygodnia fazy kwitnienia włącznie". W przypadku braku wzrostu rozpoczac wykorzystuja do ostatniego tygodnia fazy kwitnienia" I taki tez widzialem w kilku miejscach na necie napisane. Ale widzialem tez wpisy np. na growbox.pl
"Roztworem tym podlewać rośliny co tydzień od szóstego tygodnia do dziesiątego tygodnia fazy kwitnienia włącznie."
No i zglupialem. Jak to stosowac i czy w ogole mam to stosowac ? Bo jesli pisza ze to ma w skladzie witaminy a ja juz mam SuperVita. Ale znow pisza tez ze ze ma aminokwasow duzo (tego chyba nie ma SuperVit) i jest to to silny biologiczny stymulator kwitnienia. Stymuluje on produkcje chlorofilu zwiększając przy tym wytwarzanie cukru i żywicy. A ja juz mam Canna Boosta jako stymulatora...Czy nie przesadze go stosujac dodatkowo ? Niby biologiczny takze o przesade pewnie trudniej ale nie niemozoliwe...
Mam metlik w glowie w tej sprawie. Licze na wasze sugestie bo nie wiem czy i kiedy z nim zaczynac...
Skład Plagron Sugar Royal :
Woda, aminokwasy, (alanina, arginina, asparagina, cysteina, glutamina, glicyna, histydyna, izoleucyna, lizyna,metionina, fenyloalanina, prolina, seryna, treonina, tryptofan, tyrozyna, walina ). Organiczny nawóz NPK (9-0-0). Ogółem 8,5% azotu (N), z czego 8,5% organicznych związków azotu.
Co jeszcze....Aha poczatek zycia licze im od dzisiaj gdyz od dzis dopiero praktycznie wszystkie sa w boxie. Pierwsze (cala lewa strona) wsadzalem w srode, pozniej czesc w piatek i w sobote. I ostatnie trzy dzis. Wszystko tak na raty bo mialem duze problemy z kielkowaniem
Stad ta roznorodnosc odmian bo pierwotnie mialy byc same Industriale...
Dodatkowo zle ustawilem programatory nawilzaczy na poczatku i walily mi non stop nawet jak lampy zgasly i wentyl sie wylaczyl co do prowadzilo do tego ze caly box plywal FAK
No ale mimo tych problemow w koncu udalo sie wystartowac wiec JEDZIEM !
Maluchy poki co dostaja codziennie po kieliszku (50ml) wody z 6Ph. Za kilka dni (4) mysle zaczac dodawac im 30% Rhizotonica.
TO chyba tyle na starcie...Mam nadzieje ze znow bede mogl liczyc na wasze wskazowki i porady by moc skonczyc ta przygode z jeszcze lepszym wynikiem niz ostatnio. Tak jest, podwyzszamy poprzeczke i stawiamy za cel minimum 800G. Oczywiscie na pelnym loozie bo glowny tel to poprostu bezpiecznie dociagnac do konca ! To najwazniejsze. A wiec zapraszam do ogladania !
A wiec
SETUP przedstawia sie nastepujaco :
POMIDORKI : 21x Industrial Plant (Dinafem) + 4x Critical+ (Dinafem) + 4xAK47 (GRATIS)
BOX : Homebox White XXL (240x120x200h)
OSWIETLENIE : 2x MH GIB Growth Spectre 600W (WEG) + 2x HPS GIB Flower Spectre Xtreme (FLO)
ZASILANIE : 2x Zasilacze cyfrowe Elektrox 600W DIM
ODBLYSNIKI : 2x Adjust A Wing AVENGERS - Medium + Spreader
WENTYLACJA : Wyciagajacy 280m3/h. Do tego mieszajace jeszcze niewlaczone. 2x Wloty Pasywne.
ZIEMIA : Canna Terra Professional PLUS w 11L donicach z keramzytem na dole i u gory.
NAWOZY : Zestaw Canny (Rhizotonic,Terra Vega,Terra Flo,Boost,Trace Mix,Ph-) + Hesi SuperVit. I z NOWOSCI Plagron Sugar Royal.