Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

Konkurs GLP Cannabis Cup na rok 2014 ...

TEMAT: [2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 !

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 2 miesiąc temu #41

• AngryBeards
  • AngryBeards Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 269
  •  

•  

Marley Ja na kilku swoich automatach tez miałem takie listki po wykrzywiane. Zareagowały tak po podaniu większej dawki nawozu. Nie lej im za dużo tych nawozów i przede wszytskim pozwól ziemi dobrze przesachnąć.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 2 miesiąc temu #42

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  • Zaoczny uzytkownik :(
  • Zebranych lumenów: 1151
  •  

•  

@Golas tez wlasnie podejrzewam ze moze maja za mokro mimo ze duzo nie podlewam to wilgotnosc jest bardzo duza i gleba trzyma wilgoc. A przyznam sie ze wlasnie ani razu jeszcze nie wyciagalem donic z boksa tylko na pierwszym rzedzie sprawdzalem wage donic i sa bardzo ciezkie. Dzis dopiero zauwazylem ze te ktore sa najwyzsze to czuc ze lzejsze (wiecej pija). Takze chyba od najblizszego podlania zaczne wyciagac donice i te ktore beda ciezkie dostana tylko 100ml i nic wiecej chocby mialy tydzien bez wiekszego podlania byc, w koncu musza sie wysuszysc. Powoli zaczynam spadac z poziomem wilgotnosci bo zaczynaja sie te kwiatki robic i nie chce plechy wiec pewnie teraz szybciej z tym wysychaniem bedzie.
Angry & Lutek tych nie szaleje wydaje mi sie z nawozami. Tylko RAZ dostaly Vega i raz Sugar Royala w dawce 50%. Tak to tylko obecnie oprysk z Boosta 50% jeszcze przez kilka dni i tez koncze z opryskami bo juz kwiatki sie robia. No ale ziemia nakokszona jest takze moze to starczylo by mialy za duzo.
Nic, najwazniejsze to teraz tak jak napisales Angry robie im ciecia w podlewaniu i czekam z podlewaniem do momentu az zobacze wyraznie opadniete liscie. Bo w sumie do tej pory jak lalem co 3dni to liscie nie byly opadniete na zadnej a juz lalem. Tylko na dwoch najmniejszych karlach jak je podlalem to byly jeszcze bardziej opadniete niz wczesniej. Czyli chyba efekt przelania bo najmniejsze planty a lalem kazdemu tak samo i te najmniejsze najbardziej przelane i najciezsze donice maja...
Ok zobaczymy jak sie sytuacja wyklaruje jak je nie bede podlewal teraz przez dluzszy czas. W niedziele postaram sie wrzucic fotki jak sie sprawa ma. THX

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 1 miesiąc temu #43

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  •  

•  

Witam ferajna w kolejnym tygodniu ;)

Byl to SUCHY TYDZIEN dla moich kurdupli. Tak jak powiedzialem tak zrobilem i przez 6dni byly bez podlewania. Jedynie raz dziennie przed zgaszeniem lamp dostawaly opryska z 50% Canna Boosta. I powiem wam ze po tych 6dniach nie bylo widac po lisciach ze sa opadniete (chyba dzieki tym opryskom). Jedynie donice zrobily sie lzejsze. Pewnie wyciagniecie nawilzacza mialo znaczenie. Zostawilem jeszcze jednego z lewej strony tam gdzie sa najmniejsze kurduple zeby im tam minimalnie jeszcze parowal. Ale jutro go chyba tez wyciagne. Wilgotnosc oczywiscie spadla i mam tak jak podane ponizej. Do tego od wczoraj dziala jeden mieszajacy (za dnia) i jutro lub pojutrze dam drugiego na drugi rog.

Lampy caly czas wisza na jednej wysokosci i z tym samem rozstawem skrzydel. Nie zmieniam tego zeby mi sie jeszcze cos wyciagnely te kurduple. Jak juz skoncza rosnac to zaloze spreadery i znize na ile temp. pozwoli lampy i zweze skrzydla. Moze za tydzien...

Co do podlewania to ostatnio czyli 3dni temu dostaly 13,5L wody + Flores 22,5ml(30%) + Boost 9ml(30%) + 5,5ml Ph- = 6,1Ph (0.89EC) czyli wyszlo po jakies 500ml na leb. I po tym podlaniu ruszyly do przodu widocznie, co myslie widac na fotkach. Mam nadzieje ze jeszcze na tym nie skoncza ;>
Na niektorych pannach sa zolte koncowki ale chyba to pozostalosc po pierwszych podlaniach z nawozami mi sie wydaje. Dzis planuje podlac Woda 20L + Sugar 20ml(50%) + Ph- 5ml = Ph 6,4Ph czyli po jakies 700ml. I zobaczymy czy bedzie im tak pasowac podlewac co 3dni. Oby..Bo czesciej mi sie nie chce ;) I tak mysle teraz podlewac raz z Sugar Royalem a raz z Florest+Boost+Supervit. Dawki gora 50%.Ale opryskow juz zadnych nie robie. Mam nadzieje ze tak bedzie ok. Ale wszelkie sugestie mile widziane ;) Takze zapraszam do spogladania i komentowania ;)
Aha i pytanka na koniec ;), kiedy myslicie polac PK cosik ? I jakie poziom EC nalezy zachowywac w danych fazach uprawy bo kompletnie tego nie wiem ???

STAN NA 10.02.15r
WARUNKI W BOXIE :
30DNI ZYCIA
DZIEN/NOC
TEMPERATURA 30C/20C
WILGOTNOSC 40%/30%

Ostatnio zmieniany: 10 lata 1 miesiąc temu przez marlej.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 1 miesiąc temu #44

Zapierdalasz w przod marlejku!!! Przepiekne planty, na pro. cHYBA ZNALAZLES ZLOTE METODY COS TAK CZUJE HEHEHE...aZ MILO POPATRYC TAKIE ROWNIACHY HEHEHE. POOZDROWKI :stoned:

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 1 miesiąc temu #45

• Koza
  • Koza Avatar
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

•  

Nie przesadzaj Marlej, widać spory progres i wyglądają już o wiele lepiej a na pewno jeszcze sporo podrosną.
Jest moc, chociaż do plantów np. Leo jeszcze trochę im brakuje ;)
Pozdrawiam
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)
Otrzymany Lumen od:

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 1 miesiąc temu #46

• mjpassion
  • mjpassion Avatar
  • ... indukujący
  • Hidden Cannabis Grower
  • Zebranych lumenów: 795
  •  

•  

Ladnie podrosly od ostatniego razu.
Z PK bym jeszcze poczekal ~2 tygodnie, latwo nim popalic rosliny, a zwroc uwage, ze juz masz lekko przypalone koncowki niektorych lisci.

Rozmach w chuy - 30 plantow :stoned:

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 1 miesiąc temu #47

• KLICZKO
  • KLICZKO Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 5276
  •  

•  

Podoba mi się że dostosowujesz sie do sytuacji i działasz! Widać po plantach że jest dobrze i dalej rosną.
P/k podlej w przyszłym tygodniu dawka 50% pod warunkiem ze wszystkie planty pokażą juz włochate kwiatki. Ja ostatnio lałem jak leci wszytskie i te co jesscze nie weszły w pełna faze flo to dostały po dupie.
Idzie PRO... a teraz najgorsze przed tobą FLO hehe
pozdrawiam
Jebać "kolegów" w tym hobby trzeba być samotnikiem...

WODA JEST MAGICZNA...

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 1 miesiąc temu #48

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  •  

•  

!!! MAYDAY PANOWIE !!! MAYDAY !!!

Niestety po urodzajny poprzednim tygodniu nastala KLESKA ! :(((( A mianowicie znowu zaczyna sie dziac to samo co w poprzednim projekcie czyli wloski zaczynaja brazowiec i nic nie puchnie ! ;(((
Szlag czlowieka trafia bo nie wiem co jest grane znowu ! Wszystko szlo bardzo dobrze bo pamietam jak przed ostatnim updajtem czy jakos wczesniej cieszylem sie ze caly weg praktycznie bez zadnej plamki na lisciach bez niczego zlego udalo i sie przejsc. I wszystko od momentu jak wyciagnalem nawilzacze i wsadzilem wiatraki mieszajace zaczelo sie walic ;(((
Na lisciach zaczely pojawiac sie rozne plamy, glownie na starych lisciach. Miejscami tak jakby zlotawe jakby czlowiek zolta farba czy zlota polal liscia. A w pozniejszej fazie ciemne jakby lisc gnil. Ale to jest ciul, to moge zrozumiec jeszcze ze stare liscie i ich zywot sie konczy ale Qrwa wloski kwiatow zaczely brazowiec ! ;((( Wloski wygladaj jakby je czlowiek podpalil zapalniczka takie bardzo ciekie sie robia,brazowe i poskrecane. Tak samo jakbym sobie wlosy na ciele podpalil. No i co i dzie za tym nic w ogrodku nie puchnie poza kilkom sztukami ktorych ta zaraza jeszcze nie dotknela :(
Ja sie pytam WTF !!!!!!!Identyczna sprawa jak poprzednim projekcie. Przelanie odpada bo calkiem niedawno mialy tydzien pauzy podlewania po ktorych odzyly a pozniej podlalem chyba tylko 2razy po 700ml co 3dni wiec to chyba nie duzo. Donice byly lekkie. To samo jesli chodzi o popalenie od nawozow. Tez bardzo watpie bo poza 3plantami ktore sie jakos poblokowaly ale one od poczatku marudzily i mialy wyrazne zolte koncowki to cala reszta w tym te ktore maja te brazowe wloski to w wiekszosci maja idealne liscie ! Poza tym z nawozow to ja im dalem RAZ 50% Vega+Rhizotonik i RAZ Flores+Boost (30%). Bo jak juz dawalem 50% dawke to widzialem te brazowe wloski. Takze od nawozow nie wydaje mi sie zeby to bylo. Wiec ja sie pytam CO JEST GRANE ?!?!?

Dwie teorie przychodza mi do glowy :
1.Wszysto zaczelo sie walic gdy wywalilem nawilzacze a wlozylem mieszajace wiatraki ktore zapomnialem oczyscic i powycierac po poprzednim grow a byly wyraznie zasyfione zakurzone. I tu moja teoria ze moze one gdy zaczely dzialac to rozsialy jakiegos grzyba czy co to za inne swinstwo jest z poprzedniej farmy i teraz mam to samo przez jakas chorobe ! To by tlumaczylo tez coraz wiecej roznych plam na lisciach od tego momentu.
2.Drugie co mi przychodzi do glowy to to ze rosliny dostaly MEGA STRESA bo wilgotnosc z duzej na wega ~65% spadla w ciagu hmm 3dni do 30tu. A ostatnimi dniami mierniki pokazywaly mi po kilkanascie procent wilgotnosci tylko. I tu pytanie, czy krytycznie mala wilgotnosc mogla spowodowac takie cos ? @Natural kiedys pisal ze brazowienie wloskow oznacza stres.Ale czy przez to mogly sie tak postresowac co skutkuje wysychaniem i brazowieniem wloskow (bo tak one wygladaja) i totalnym brakiem puchniecia ?

Nie wiem co mam robic, zostal miesiac do scinki a glowne sczyty wielkosci malego palca sa i stoja w miejscu ;(((
Dalem jeden nawilzacz w wolne miejsce w boxie i wylaczylem wiatraki mieszajace. DZiala tylko wyciag na najnizszym biegu. Czekam az wilgotnosc wzrosnie do jakis 45-50% mam nadzieje ze sie uda bo niby taka na FLO powinna byc. jak doczytalem na zagranicznych poradnikach...
Ewentualnie mysle czy by jutro nie poleciec do jakiegos ogrodniczego i nie psiknac je jakims Topsinem czy Amistarem, moze to je wyleczy...
POMOZCIE ! Bo znow zapowiada sie ze skoncze jeszcze gorzej niz ostatnio :(((
Zdaje sobie sprawe ze fotki nie oddaja tego wszystkiego jak jest bo na niektore nawet fajnie wyszly ale uwierzcie mi dzieje sie taka sama tragedia jak ostatnio po ktorej sami wiecie jak mizerny wynik zebralem :(((

STAN NA 16.02.15r
WARUNKI W BOXIE :
36dni Zycia
DZIEN/NOC
TEMPERATURA 30C/20C
WILGOTNOSC 20%/40%

Tutaj w miare ladny topek z fajnymi wloskami chociaz juz koncoweczki robia sie cienkie.

Tu tez taki w miare ok

I tu sie zaczynaja te lipne !

Tutaj zobaczcie jakie patyczaki topki, sa bardzo cieniutkie

Tu rowniez.

Zobaczcie te dwa ponizej. To najbardziej pokazuje jak "tluste" mam szczyty :(((

I na koniec jeden z trzech ktory od poczatku marudzily wiec je zlewam. Nie bede specjalnie robilm papu dla 3 plantow.
Ostatnio zmieniany: 10 lata 1 miesiąc temu przez marlej.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 1 miesiąc temu #49

• AngryBeards
  • AngryBeards Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 269
  •  

•  

Marley jak na moje to wydaje Mi się że za wysoka temp przy szczytach je popaliła (ale to tylko moje domysły). Gdzie masz umieszczony czujnik temperatury ?

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][26xUltraviolet+3xCbd Med Gom] GLP CC 2014 ! 10 lata 1 miesiąc temu #50

• Muck Sticky
  • Muck Sticky Avatar
moze problem tkwi w papu ile lejesz im pk?

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany