Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

Konkurs GLP Cannabis Cup na rok 2014 ...

TEMAT: [HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 4 dni temu #71

• mjpassion
  • mjpassion Avatar
  • ... indukujący
  • Hidden Cannabis Grower
  • Zebranych lumenów: 795
  •  

•  

Na poczatku dziekuje za feedback nie spodziewalem sie az takiego zainteresowania.
Wiem, ze to powtarzam, ale motywujecie mnie. Wciaz i wciaz.

Jestem Wam winny opis tego, co w poprzednim poście było na fotach. Dopiero teraz znalazlem chwile.

Roslina szla raczej bez wiekszych klopotow. Pojawily sie jednak delikatne popalenia koncowek lisci, wprawne oko zauwazy to na zdjeciach.
Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu jak to mowia, no bo kto daje PK, nawozy i Booster za 1 podlaniem? Ja :)

Gdy zauwazylem te objawy, roslina od razu przeszla na diete. Kilka podlan pod rzad sama woda + raz woda z melasa.
I troche chyba znowu w druga strone teraz jest, bo ja przedietowalem... Liscie zaczely zolknac kilka dni temu, ewidentnie wolala jesc (to bedzie w nastepnym upie).
Dostala nawozy: Florovit do Storczykow (3-5-7, 80% dawki) + Agrecol do kwitnacych (5-5-5, 20%).

Czekam na rozwoj sytuacji. Licze, ze sie ogarnie, ten moj kwiat. Pokazala juz przeogromna wole zycia...

Wklejka z poprzedniego posta jeszcze, pierwsza i ostatnia fotka, poczatek tygodnia i koniec.
Latwiej porownac zmiany majac je kolo siebie.

@Method: ja rowniez nie moge sie doczekac najlepszego :)

@jointtaster: mój nick mi sie podoba :)

@Golas: galaktyka pelna gwiazd... fajnie to okresliles :)

@Bongjour: dzieki, cieszy mnie, ze ci sie podoba :)

@Jabol: :)

@Marysia_Gram: heheeheh momentami ja tez :D

:joint:
Ostatnio zmieniany: 10 lata 4 dni temu przez mjpassion.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Golas, AS, Sandacz, Chmura

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 4 dni temu #72

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  • I AM PURE FORCE IN HUMAN FORM!
  • Zebranych lumenów: 1126
  •  

•  

:D Pewnie, tak mi się tylko nasunęło na "pizdeczce". :rolling:

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 4 dni temu #73

• Natural
  • Natural Avatar
  • Indoor Killer
  • stay positive
  • Zebranych lumenów: 1447
  •  

•  

jakos sceptycznie podchodzilem do tej rosliny ale widze ze bujnela sie w dobre
ladnie ja tam smyrasz po dzyndzelkach :side:
no i niekonwencjonalne nawozy
5+ !
Otrzymany Lumen od: mjpassion

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 2 dni temu #74

• mjpassion
  • mjpassion Avatar
  • ... indukujący
  • Hidden Cannabis Grower
  •  

•  

A zebys Ty wiedzial jak ja sceptycznie podchodzilem do tej rosliny... zobacz sobie pierwsze zdjecia jakie mam w relce. Tam to juz jest w miare niezle. Poczatki byly dramatyczne, licze dni zycia rosliny od 1 stycznia, ale tak na prawde wyszla z ziemii jakos z poczatkiem grudnia i caly ten miesiac praktycznie przestala w miejscu.

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 2 dni temu #75

• mjpassion
  • mjpassion Avatar
  • ... indukujący
  • Hidden Cannabis Grower
  •  

•  

Ale mi sie utrafilo wejscie :)

Ostatnio zmieniany: 10 lata 2 dni temu przez mjpassion.

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 1 dzień temu #76

• mjpassion
  • mjpassion Avatar
  • ... indukujący
  • Hidden Cannabis Grower
  •  

•  

70/35 (5 week FLO)

Nastepny tydzien pekl. To juz 5, czas leci, a ja zacieram lapska heheh :)

W czasie diety, o ktorej ostatnio wspominalem, pewnego dnia zaczely zolknac liscie. Tak z dnia na dzien, coraz bardziej. Wiatraki.
Zareagowalem. Dieta sie skonczyla. Dostala interwencyjnie Agrecol dla storczykow (5-5-5, 100%/1.5l).
2 dni później kolejna interwencja, Agrecol Zel (4-5-8 100%) + GHE Powder Feeding (16-6-26, homeopatycznie).
Wydaje mi sie, ze udalo mi sie zatrzymac zolkniecie tych lisci. Stare juz nie zzielenieja, ale nowe przestaly zolknac. Uspokoilem sie troche.

Pewnego dnia jak zgaslo swiatlo, zagladam do rosliny i szok... okazalo sie, ze musialo mi sie cos pomylic i 3 dni nie dostala podlania.
Ona zwyczajnie... stracila przytomnosc!!!
Nie zeby liscie byly oklapniete, to nie raz sie zdarzalo.
Topy sie polozyly, roslina wygladala jakby czolg po niej przejechal, klepa totalna. Odruchowo siegnalem po wode i wlalem jej cale 1,5l na raz.
Kilka godzin pozniej WSTALA! Uff.. :)

Telegraficzny skrot. Poczatek i koniec tygodnia. Dla porownania.

:joint:
:bongo: :bongo: :bongo:
Ostatnio zmieniany: 10 lata 1 dzień temu przez mjpassion.

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 1 dzień temu #77

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  • I AM PURE FORCE IN HUMAN FORM!
  • Zebranych lumenów: 1126
  •  

•  

Scięcie jej, bedzie jak zabicie jednorżca :rolling:
Otrzymany Lumen od: mjpassion, Boer Van Oranje

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 1 dzień temu #78

• Koza
  • Koza Avatar
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

•  

Ładnie tyje, delikatnie podpalone końcóweczki ale poza tym wygląda ok niewiem gdzie Ty tam widzisz problemy ;)
pzdr
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 19 godzin temu #79

• mjpassion
  • mjpassion Avatar
  • ... indukujący
  • Hidden Cannabis Grower
  •  

•  

Koza napisał:
Ładnie tyje, delikatnie podpalone końcóweczki ale poza tym wygląda ok niewiem gdzie Ty tam widzisz problemy ;)
pzdr

Na ostatnich kilku zdjeciach od konca widac zzolkniete liscie. Zolkly w trybie dosc... pilnym. Sytuacja juz chyba jednak opanowana.
Koncowki - zgadzam sie. Sam o tym pisalem ;)

Gdzie widze problemy?
- w LST na tym etapie
- w tym, ze ta roslina jest jak cukrzyk, nie dostanie pic na czas, pol dnia zwloki i mdleje ;)
- w podlewaniu (przez sznurki)
- w tym, ze jeszcze nie jest gotowa heheheh :)

[HPS-150][0,28m2] KATHARSIS (C'99) - GLP Cannabis Cup 2014 10 lata 18 godzin temu #80

• hemingway
  • hemingway Avatar
  • ... na WEG'u
  • Zebranych lumenów: 350
  •  

•  

Czesc
To że pieknie wytrenowana roslina i zdrowa wszyscy widza ale chciałbym Ci zasugerować jeszcze jeden rodzaj treningu który jest bardzo ważny na tym etapie B).
ponieważ białe wloski zaczynaja dojrzewać i za tydzien moze 1.5 nastąpi kolejny "wylew" nowych włoskow to jest idealny moment na defoliacje czy jak to sie nazywa. Obrywaj wszystkie ale to doslownie wszystkie liscie ktore maja widoczną lodygę, obrywaj wszystkie liscie których "palce" sa ledwo oszronione. ten zabieg spowolni rosline na tydzien ale podczas tych zabiegow chcąc niechcąc \niszczysz troche trichomów co tylko wyjdzie na dobre.
Po pierwsze primo - włoski sa prawie dojrzałe i im nic nie bedzie i nowe kwiatki juz rosną w tych miejscach gdzie miałeś te "włoski".
Po drugie - po tym zabiegu doświetlisz cale topy i nie bedziesz musial sie martwić o pleśn w takiej gestwinie.
po trzecie wytlumacze co jest dobrego w niszczeniu trichomów/ włoskow w pierwszym albo drugim etapie kwitniecia.
Podczas fryzjera łapiesz i dotykasz i niszczysz wloski/trich. -lamiesz je i to jest ich koniec żywota - sa ludziska ktozy dmuchają i sraja sie podczas flo i twierdza ze nie wolno teraz stresowac rosliny - no nie wolno jak sie nie chce miec plonu B)
Otóż te polamane trichomy i włoski ktore pozostały na roslinie a nie na palcach sa częścia wagi plonu i to sporej częsći.
Zauważcie że jak bierzemy wysuszonego topka do rąk to pierwsze co sie sypie to cukier- to jest cukier ktory jest na zewnatrz topka - no właśnie o to mi chodziło - te połamane trichomy i wloski które sie przykleiły są tam caly czas i dają ci kopa.
nie ulotniły sie a spowodowały że topek jest twardszy i cięzszy.
no a co do etapow kwitniecia nie wiem czy tylko ja to zauwazylem ale u mnnie rośliny kwitną 2-3 razy podczas 1 grow
i wlasnie przed pierwszym i jakiś tydzien przed drugim etapem robie ostrego fryzjera i pozostawiam tylko same zalązki kwiatow.
powiem ci jeszcze ze w obecnym grow po 3 etapie kwitniecia tez zrobilem defoliacje ?/fryzjera i nie widze nic złego :stoned:
Istnieje tylko ryzyko na samym poczatku - jak roślina jest słaba to na stres może hermic ale w póżniejszym etapie to nawet jak hermi to nie zdązy wyprodukowac pestek w takiej ilości zeby to przeszkadzało.
i dobra wiadomośc na koniec - po 2-4 zabiegach fryzjerskich (mądrze robionych) , podczas harwestu masz do kilku godzin zaoszczedzonego czasu na trimowanie.
moze ktoś zrozumie :whistle: :D

EDIT
przyjzałem sie dokladniej i daj im jeszcze tydzien przed fryzjerem.
i takie coś jeszcz stworzyłem - może pomoże
www.growlike.pro/forum/rozmowy-poczatkujacych/3294-biblia-hemingway-a-etap-flo#58672
Inteligentni ludzia sa czesto zmuszani do picia,
by bezkonfliktowo spedzac czas z idiotami.
E.H.
Ostatnio zmieniany: 10 lata 15 godzin temu przez hemingway.
Otrzymany Lumen od: mjpassion, Boer Van Oranje

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany