tajniak napisał:
A czemu tak dziwnie ? Myslisz, ze wyjdzie jak przy 12/1 ? I od kiedy go stosujesz ?
A bo tak wyszło i nic nie myślę. Nigdy nie stosowałem 12/1 a tą formę stosuję 1. raz
Warrior napisał:
Ale namieszałeś z tym fotoperiodem , widać lubisz eksperymenty

Ciekawe , ciekawe ...
Sugerowałbym już zmienić MH na HPS , planty ładnie rozkrzaczone , na HPSie powinny szybciej zaindukować.
Pzdr.

W.
Lampa zmieniona tylko, że fotki robiłem tuż przed przeprowadzką - jeszcze na starej miejscówce. Co do eksperymentowania to owszem lubię, ale tym razem nie wiem czy za bardzo nie pojechałem po bandzie.
Golas napisał:
Fajnie, że Jacku kombinujesz z tym FP ... ale ja uważam, że 3h nocy to mało ...
Chyba, że coś nie dopatrzyłem ...
Myślę, że takie pomieszanie im doby może nie wyjść na dobre.
Może lepiej kombinować ale coś na podobnej zasadzie jak jest 12/1 ??
Pozdro

G.
3h nocy - faktycznie może ciut mało i zastanawiam się czy nie wydłużyć jednej z nocek - muszę się jeszcze zastanowić.
Na pewno dziś nie dam rady. Ogólnie to panny od początku miały przeróżny FP. Wpierw 2-dniowe ciemności, potem kilka dni 24/0, następnie 19/5. Teraz jest 21/3 z dwoma nockami. Doczytałem w artykule Bongusia, że odmiany AUTO kwitną nie z powodu ilości światła a długości swojego życia. Wg tej tezy nie powinno im nic być.
Natural napisał:
ten fotoperiod to zes wymyslil

masz 3 rozne odmiany i pewnie jeszcze pare roznych phenotypow bo widze wiecej niz 3 doniczki
troche automatow zrobilem i faktycznie nie lubia swiatla 24/0 ale takie migawki?
nie zdecydowalbym sie
ja zawsze obserwowalem rosliny i jak tylko widzialem, ze opadaja liscie (nie po podlaniu, przesuszeniu)
to byl znak ze maja dosc swiatla
i tak tez bym radzil ustawic fp tylko ze wlasnie rozne odmiany roznie moga zareagowac
skupilbym sie na stalych warunkach atmosferycznych i tyle
taki freestyle slabo widze
no ale powodzonka

Zobaczymy Natural co z tego wyjdzie. Szczerze? FP ustawiłem pod swój tryb życia

Chyba jedka wydłużę im jedną z nocek, ale chcę zaryzykować. Poinformuję Was co ostatecznie ustawiłem na programatorze. Najwyżej relację przeniesiemy do niedokończonych ...
Dzięki Panowie za opinie, dało mi to do myślenia.
Pozdrawiam,
Jacek