Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ !

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #111

• KoneserDzikiBill
  • KoneserDzikiBill Avatar
  • ... na FLO
  • Buffalo soldier
  • Zebranych lumenów: 439
  •  

•  

"Lecz nade wszystko – słowom naszym,
Zmienionym chytrze przez krętaczy,
Jedyność przywróć i prawdziwość:
Niech prawo zawsze prawo znaczy,
A sprawiedliwość – sprawiedliwość."...
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Chmura

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #112

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  • I AM PURE FORCE IN HUMAN FORM!
  • Zebranych lumenów: 1126
  •  

•  

I kolejne pytanie... :rolling:
Mam dylemat, chciałbym kupić nowy filtr.
Mam wentylator 220-360m^3 (z tych śmiesznych wzorów wynika, że za mocny conajmniej 10 razy :whistle:
Filtr o podobnych parametrach. 240-360 bodajże. Czasem się zapychał i nie dawał rady. Taki mi dobrali jelenie z growshop'a...
(Wiem, że przepustowość filtra powinna być większa niż moc wenta.)
Tylko niektóre filtry mają tylko jedną wartość np. 400 m^3
inne... mają widełki np 425-470 m^3/h
jeśli dam taki z tymi widełkami j.w. czy będzie się dobrze sprawdzał do mojego wenta?

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #113

• Golabek
  • Golabek Avatar
Co do obesrancow,wez reklamowek pozawiazuj na balustradzie,itp itd to ostro szelesci, stara babcia na dzielnicy u mnie wlasnie tak je ganiala.Przepis skuteczny konkretnie,sa obsrane i sie boja podleciec bo mysla ze dostana czy co.A co dp filtra te 70 m3h roznicy niezrobi/9nielubie filtrow ALE) jak sam dobieram to lbo wlasnie np mam went 400 to 400m3h jak niema to cos kolo jak piszesz 470 itp itd.#60 tez bym zalozyl.A pytanko czy asz moze zalozony filtr NA WEG?? bo jezeli sie zapuyca moze byc to przyzcyna weg jest wilgotny i zapycha nam filtr kurzem potem dlategoz filtr daje sie NA FLO. A co do m3h to moi zdaniem lepiej wybierac mniejsze niz wieksze bo wieksza przepustowosc ma wtedy ta 360 na 400m3h wiartraku, a wieksza, bardziej wiatrak musi uzyc"sily" zeby ladnie zaciagnac.(cos w ten desen) nie lubie filtry i jebal je.Went ciszej hula,jeden pluus gfiltra.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #114

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

Na wegu raczej nie zakładam, ale już zdrowo pachnie i się noszę z takim zamiarem.
W bloku bez filtracji ciężko Gołąb. Ja tez nie lubię. Boxów też nie lubię, chciałbym na Jamajce mieszkać :evil:
Went powinien mieć niższą wartość mocy ciągu niż wartość przepustowości filtra. Tego jestem pewien.
Nie kleje chyba do końca tego co piszesz Brachu
A co do m3h to moi zdaniem lepiej wybierac mniejsze niż większe bo większa przepustowosc ma wtedy ta 360 na 400m3h wiartraku, a wieksza, bardziej wiatrak musi uzyc"sily"
a jeśli kleje to piszesz na odwrót niż jest :blink:

Mi chodzi o te widełki, po co podaje się tą dolną wartość? Czy przy ciągu 360m^3/h filtr 425-470 m^3/h się sprawdzi jak złoto? Czy musi mieć minimum 425 m^3/h ciągu by się sprawdził i lepszy będzie filtr 360-480m3/h ??? :D

Co do skrzydlatych szczurów to mają wyjeb(...) na reklamówki i sztuczne ptaki. :(

Prosze nie uzywac koloru czerwonego, zarezerwowany
jest dla Administracji Forum
Pzdr Babys
Ostatnio zmieniany: 9 lata 5 miesiąc temu przez Babys.
Otrzymany Lumen od: Golabek

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #115

• Golabek
  • Golabek Avatar
Soiry wariat czasem pierdole,Chodzilo mi ze went,powinien byc mocniejszy niz twoj filterek. wtedy ladnie ciagnie,spelnia swoja role a dasz wiekszy filtr musi mocniej napierdalac(pracowac) A jak chodzi ci o widelki to np 400 m3h went.Zakladasz albo 360 albo te 470 (tak i tak hula tylko te jebane 360 bedzie przez nie szybciej powietrze napierdalac,470 juz potrzebuje mocniejszego ciagu-czyli minimalnie wiekszej pracy. Tak zebys skumal do tej np 400m3h dobry jest I 360 I 470 w ten desen. Ani mocniejszego nie zakladaj ani juz nizszego niz 360(na przykladzie.
Do twego zaloz 280 jezeli taki znajdziesz a cos kojarze ze byly takie 280m3h masz wtedy posrednio.I tak wiekszosc zaklada choc sa odosobnione przypadki,moze ktos jeszcze da znac i ci da inny patent.Tylko moje zdanie hehehe.
PS jak samary nie pomagaka to masz ostro wredne kurwy.Widzisz lej woda kurwy itp itd szkodz ganiaj moze sie zniececa...O jebane jakie hehe zadomowily sie....Lubia balkony nieuzytki i kratlki blokowe w szczycie,raj kurwom hehe.A ja tam je lubie durnie...Gruuuu Gruuu hehe pompa.
Ostatnio zmieniany: 9 lata 5 miesiąc temu przez Golabek.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #116

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

:rolling: No właśnie nie. :lol:
Masz wentylator generujący "słup powietrza" wiejący z prędkością 360m^3/h
To potrzebujesz filtra o przepustowości większej niż ten ciąg :P żeby śmigało.

Wartość 400m^3/h w opisie filtra znaczy, że jest to jego maksymalny przepływ.
Tylko ja nie wiem po co dolna wartość podawana w tych widełkach.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #117

• AS
  • AS Avatar
  • Junior Moderator & Redaktor
  • Zebranych lumenów: 5365
  •  

•  

Golabek napisał:
Co do obesrancow,wez reklamowek pozawiazuj na balustradzie,itp itd to ostro szelesci, stara babcia na dzielnicy u mnie wlasnie tak je ganiala.Przepis skuteczny konkretnie,sa obsrane i sie boja podleciec bo mysla ze dostana czy co.

u mnie tak walczą z bezczelnymi srokami...ostatnio jedna wlazła mi do pokoju kiedy zostawiłem otwarte okno i nasrała na środku :blink:

Smoke More Weed
Otrzymany Lumen od: Człowiek Nauki Fazy, Golabek, Chmura

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #118

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

U mnie szczury mają barłogi 2 balkony obok (puste mieszkania) i nade mną mieszka sąsiad, który wbija i nie ma siatki. Dlatego siadają tam dowoli i napierd(...) kałem :angry:
Żółwie sobie kupię i posadzę na tych balkonach :silly:
patrz.pl/filmy/zolw-zjada-galebia
Otrzymany Lumen od: AS

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #119

• AS
  • AS Avatar
  • Junior Moderator & Redaktor
  • Zebranych lumenów: 5365
  •  

•  

nakarm je czymś... jak w how high :evil:

....a na szczury,to ponoć trzeba jednego złapać i go torturować,tak aż będzie kwiczał... żeby go inne słyszały,to wtedy się wyprowadzą :blink:
Smoke More Weed
Otrzymany Lumen od: Golabek

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 5 miesiąc temu #120

• Golabek
  • Golabek Avatar
Oj...ze szczurami inna bajka wogule asie...Szczury maja to do siebie, ze jest u nich tzw samiec alfa/krol. hujwie jak go zwac. I co ciekawsze wszystkie szczury ktore wylaza sa to "pionki" np...Pion idzie i je pierwszy,jak nie padnie idzie krol i to skurwiel czeka z 5 dni az tamten bedzie chodzil i dopiero sie zabieraja do zarcia...Ostra tam hierarchia az sam dziwilem sie, a mi szczury to jedne z najkumatszych gryzoni i wogule zwierzat.Normalnie mysla i kombinyuja kolezka chodowal szczurzyce to nmp dawal koperte, ta niosla do malyc ciela ja zebami a kawaleczki, robila poslanie im a reszta-okrywala zeby schowac je hehe.Fajne zwierzaki.
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany