Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ !

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 1 miesiąc temu #211

• Prosty człek
  • Prosty człek Avatar
  • ... na FLO
  • Zielony uspokaja :)
  • Zebranych lumenów: 538
  •  

•  

Dzięki chłopaki za odpowiedźi. PeCet tak jakby wisi w powietrzu, bo ma nogi i dzięki temu doniczka nie zajmuje miejsca w środku. Dlatego nie mogę postawić go na styropianie. Ale za to podsunęliście mi pomysł, żeby tą doniczkę najpierw okleić kablem grzewczym, a potem obudować styropianem. Co do wełny, to spróbuję coś załatwić, ale jak wyjdzie to zobaczymy. Wszędzie sprzedają ją niestety na rolki. Jak już ogarnę, to odpalę box'a próbnie na noc i zobaczę jakie tempetatury się tam utrzymują. Pozdro :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 9 lata 1 miesiąc temu #212

• zbiory
  • zbiory Avatar
  • ... na FLO
  • Zebranych lumenów: 842
  •  

•  

Jak masz styropian to obklej nim z zewnątrz powycinaj otwory i gotowe
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.-Albert Einstein
Ostatnio zmieniany: 9 lata 1 miesiąc temu przez zbiory.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 9 miesiąc temu #213

• Nawigator
  • Nawigator Avatar
  • ... na wacie
  • Zebranych lumenów: 21
Co myślicie o sadzeniu sezonówek w małych odstepach 30-50cm od siebie na kopcach?
Czy lepiej zrobic wieksze odstepy ale mniej krzaków?
Druga sprawa mam usypane kopce i moge je podsypac dolomitem i azofoską z wierzchu bez przekopywania ?
zawsze nawozy mieszałem z ziemia ale z kopcami troche lipa.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 9 miesiąc temu #214

• LfWEED
  • LfWEED Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 189
ja osobiscie nie sadzilbym gesto na kopcu w czasie fazy veg duza wilgotnosc na spocie powoduje ze panny rosna wielkie natomiast w czasie flo trzeba zadbac o cyrkulacje powietrza miedzy topami i najlepiej zeby nawet listki z pobliskich galązek sie nie stykaly.Dolomit i azofaske smialo mozesz sypac na wierzch z tym ze dolomitu nie oszczedzaj! zadbaj tez o odpowiednia wielkosc kopcy i zeby nie wygladaly jak stozek:P

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 9 miesiąc temu #215

• Sandacz
  • Sandacz Avatar
  • ... zbanowany
  • Padlinożerca!!!
  • Zebranych lumenów: 2454
  •  

•  

Nawigator napisał:
Co myślicie o sadzeniu sezonówek w małych odstepach 30-50cm od siebie na kopcach?
Czy lepiej zrobic wieksze odstepy ale mniej krzaków?
Druga sprawa mam usypane kopce i moge je podsypac dolomitem i azofoską z wierzchu bez przekopywania ?
zawsze nawozy mieszałem z ziemia ale z kopcami troche lipa.

Odstepy na sezonowki to mniejwiecej 1m ale zaleznie jak bedziesz trenowac rośliny. Ja miałem odstep około 1.30m ale okazało sie za blisko bo krzaki sie mocno rozłozyły na boki i było mało :)

Mozesz podsypac na zewnatrz ale sporo wartosci odzywczych zostanie odparowane a i deszcze beda ja przeplukiwac glebe i substancje odrzywcze beda szły w dół ziemi.

pozdro
Sandacz
Masz jedno życie, nie zmarnuj jego!!!

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 8 miesiąc temu #216

• Koza
  • Koza Avatar
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

•  

przy ostrym lst 2m to mało ale jak się odpowiednio przytrzyma rośline można się spokojnie zmieścić. Moim zdaniem lepiej niższe, rozłożyste krzaki niż wysokie sekwoje.
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)
Otrzymany Lumen od: KLICZKO, Sandacz

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 8 miesiąc temu #217

• Aby Z Głową
  • Aby Z Głową Avatar
  • ... na FLO
  • Zebranych lumenów: 637
  •  

•  

Witam stosował ktoś na flo do neutralizacji zapachu kawę lub krążki Vaportek ? Proszę o info.
Mam micro boxa.
Ostatnio zmieniany: 8 lata 8 miesiąc temu przez Aby Z Głową.

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 8 miesiąc temu #218

• Sandacz
  • Sandacz Avatar
  • ... zbanowany
  • Padlinożerca!!!
  • Zebranych lumenów: 2454
  •  

•  

Koza napisał:
przy ostrym lst 2m to mało ale jak się odpowiednio przytrzyma rośline można się spokojnie zmieścić. Moim zdaniem lepiej niższe, rozłożyste krzaki niż wysokie sekwoje.

Ale to zalezy od ilości słonca na spocie czy od rana prawie na łace to lst jak najbardziej :)
kazdy spot jest inny :) I kazdy ma inne przyzwyczajenia :)

pozdro
Sandacz :rolling:
Masz jedno życie, nie zmarnuj jego!!!
Otrzymany Lumen od: Pingwin

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 8 miesiąc temu #219

• Koza
  • Koza Avatar
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

•  

Aby Z Głową napisał:
Witam stosował ktoś na flo do neutralizacji zapachu kawę lub krążki Vaportek ? Proszę o info.
Mam micro boxa.

zależy czy mocno będzie pachniało, bo różne odmiany wydzielają różniaste zapaszki. Zależy też gdzie stoi box i na jakim poziomie nautrazlicji zapachu Ci chodzi. Jeżeli na wylocie jest założony filtr i tak unosi się pewien specyficzny aromat więc kto jest w temacie i tak bardzo szybko wywącha tajemnicę :D
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)
Otrzymany Lumen od: Mazar

Drogi początkujący Użytkowniku ! Zanim założysz niepotrzebny Temat -Najpierw zadaj pytanie TUTAJ ! 8 lata 8 miesiąc temu #220

Siemaneczko wszytskim :ganja: !
Mam pare pytanek ponieważ jestem laikiem z rocznym mało udanym stażem.. A mianowicie chciał bym zapytać o czes zasiania out'a .. Zakupiłem Maroc'a od Female Seeds i nie wiem kiedy najlepiej rozpocząć cały proces ..
Pytanko nr 2 jeżeli zakupie ziemię w sklepie o odpowiednim ph i zamienię ją z niepotrzebną ziemią z miejscówki i po pewnym czasie wsadzę tam krzaczka wszytsko będzie gicik ? czy musze jeszcze coś dokupić aby ta ziemia była odpowiednia??
Pytanko nr 3 skoro jestem laikiem czy nie jest zbyt wymagająca dana odmiana jaką kupiłem ?? czy nie lepiej kupić jakiegoś Automata?? jeżeli tak to co polecacie??

Pozdro :peace:
Ostatnio zmieniany: 8 lata 8 miesiąc temu przez monotematyczny.
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany