Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: [2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again !

Re:[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #71

• Dante
  • Dante Avatar
  • ... na wacie
  • Zebranych lumenów: 1
Panienki b. ladne. Angry Beards to wyglada na topping...:;
Temat został zablokowany.

Re:[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #72

• KLICZKO
  • KLICZKO Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 5275
  •  

•  

Nie chce ściemniaś jak to było z indestrialami bo juz nie pamietam. Rosliny na koniec były w miare równe i miały max 1m długości. Tylko że ja przeprowadzałem lst i dlatego miałem je równe.
Mnie martwi tylko jedna sprawa. Masz mega zdrowe rosliny ale one maja jakies takie małe odrosty,które nie ida fest do góry. Tak jak by roslina koncentrowała sie na samym głównym topie.
Mysle że jak przełączyłes na flo to one teraz wyszczelą i sie rozkrzaczą na boki.
Moja rada to trenuj je bezinwazyjnie!
Chodzi mi o to by nie stresowac rosliny kolejnym treningiem ale jej pomagać. Staraj się odchylac wiatraki pod odrosty które dzieki temu szybko dostana swiatło. Bardzo czesto jest tak ze dolne wiatraki przeszkadzaja odrosta w pnięciu w górę. Jak bedziesz je zaginac pod spód to zrobia ci sie piękne bonzai.
Wilgotność utrzymuj spokojnie 70-80% w dzień jeszcze długo. Ja to sobie tłumacze tak że idelane warunki dla roslin sa w dżungli a tam masz max wilgotnośc i 30 stopni cieniu.
pozdrawiam
Jebać "kolegów" w tym hobby trzeba być samotnikiem...

WODA JEST MAGICZNA...
Otrzymany Lumen od: Koza

Re:[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #73

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  • Zaoczny uzytkownik :(
  • Zebranych lumenów: 1151
  •  

•  

@Angrybirds tak jak pisze @Dante to byl Topping nie FIM. Te niektore fotki co widac po dwa szczytki kolo siebie to wlasnie potoppowane. Jest to tydzien po toppowaniu ale widze po wiekszosci toppowanych roslin ze dolne odrosty bardziej poszly w gore od tych przy ktorych nie robilem. Juz teraz nie pamietam ktore stoja w pierwszym rzedzie widoczne na fotkach. Chyba mieszane...
@Kliczko no na niektorych odrosty poszly w miare (szczegolnie na tych toppowanych) a na innych sa bardzo male. Ale coz zrobic... Jest jak jest... Nic wiecej z nimi nie robie tak jak mowisz zeby nie stresowac. Miejmy nadzieje ze przy HPSach sie jeszcze wybija...
Z wiatrakami staram sie robic jak piszesz. Ale jest tam juz konkretna dzungla i zapewnie wszystkie odrosty dostaja odpowiednio swiatla.. Dajcie mi znac kiedy bedzie mozna zrobic operacje odciecia zbednych odrostow i pozostawieniu w kazdej roslinie po kilku najbardziej wybitych by w nie pompowala wszystko... NO i jak myslicie za 4dni moge dac juz cos Terra Flo na zatrybienie kwitnienia ?

Re:[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #74

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  •  

•  

Ok panowie witam w kolejnym fotopudejcie :) I jedziem z informacjami co w trawie piszczy ;)

Otoz od minionego weekendu zaczynam oficjalnie liczyc FLO, gdyz juz na wszystkich plantach (poza dwoma) widac solidne preflowery i u gory chyba cos juz zaczyna sie ksztaltowac. Za tem Zaczynamy FLO TIME ;> Z teji okazji wywalilem z boxa nawilzacze majac na uwadze ostatnie przygody z plesnia. Dodatkowo dalem dwa male mieszajace 15cm na dol po obu stronach by walily powietrzem w dolne partie tej dzungli by nic mi sie tam nie zaczelo niedobrego robic... Duzy mieszajacy ktory bedzie walil na szczyty jeszcze nie wlaczam. No i wentyl wyciagajacy chodzi juz 24h. Niestety z tego powodu wilgotnosc spadla i mam 40% dzien i 50% w nocy ale dupce to. Ktos kiedys napisal ze rosliny na FLO same juz sobie robia odpowiedni klimat wiec mam nadzieje ze tyle im starczy.

Panny podlewam dalej co 3 dni. Obecnie po jakies 600/700ml. Wczoraj dostaly pierwszy raz dawke Canna Flores w dawce 30%. Za jakis tydzien mysle dodac do tego Canna Boosta tez w dawce 30%. Do tego caly czas SuperVit. I tu mam pytanie. Czy ktos moze mi powiedziec kiedy i jak zaczac dawkowac PLAGRON SUGAR ROYAL bo dostalem w gratisie i nie wiem co z tym zrobic. Czy stosowac czy nie bo stosuje juz SuperVita a w tym Sugar Royal tez sa witaminy wiec nie wiem czy nie bedzie za duzo.... Niby to organiczne i ciezko z przenawozeniem... No i w tym Sugar Royal jest tez kilka innych rzeczy ktore wydaje mi sie fajnie by bylo roslinom zapodac (aminokwasy,cukier jak dobrze wyczytalem)...Jak myslicie dobrze bedzie im robic mikstruke Canna Flores+Canna Boost+SuperVit+Sugar Royal ? Zaczac za tydzien taki zestaw i lac do konca tzn do 2tyg przed scinka ;) Licze na wasze sugestie ;)

I jeszcze jedno pytanie. Planuje poobcinac najnizsze odrosty i zostawic po jakies 8 na kazdej roslinie jak zalecal @KLICZKO. Kiedy takiego stresujacego fryzjera roslinom zapodac ? Juz, czy jeszcze czekac iles ?

To chyba tyle. Aha, na fotkach rosliny moga wygladac na oklapniete bo akurat sie zlozylo ze byly 4dni bez papu i tak im robilem zdjecia przed podlaniem. No i teraz juz je porozstawialem w boxie tak jak chcialem czyli duze na zew a mniejsze do srodka co bedzie widac w nastepnym fotoupdejcie za tydzien.

Ostatnio zmieniany: 10 lata 7 miesiąc temu przez marlej.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #75

• SkyneT 2.0
  • SkyneT 2.0 Avatar
  • Indoor Killer
  • Sky is back :)
  • Zebranych lumenów: 3207
  •  

•  

Siemka Marlej, czekalem na ten update :D

Powiem ci ze planty porazaja swoim wigorem, naprawde pieknie wygladaja, wrecz ksiazkowo.

Co do obciecia niepotrzebnych odrostow, ja bym Ci nie radzil teraz ich stresowac. Niech sobie spokojnie indukuja, poczekal bym z 2,3 tygodnie i jak sie kwiatki porzadnie zawiaza zrobic porzadne golenie od pasa w dol oraz liscie, ktore mocno zaslaniaja kwiatostany. Ja zazwyczaj robie golonko 3 razy. na tydzien przed przelaczeniem, w 3 tygodniu flow i w 5 i to w zupelnosci wystarcza. Podczas indukcji zachodza skomplikowane reakcje w roslinie dlatego nie powinno sie jej w rzadnym przypadku przeszkadzac.

Podales im cos do jedzenia przed przelaczeniemswiatla na 12h?
Niepalący :)

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #76

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  •  

•  

UPS ostatnia fotka byla stara. Juz poprawilem.
@Skynet ciesze sie ze interesi cie ten temat :> I dzieki za porade kiedy golic. Zrobie tak jak mowisz by ich teraz nie stresowac, czyli za jakies 2tyg. skosim najnizsze odrosty i zbedne listowie...
Co do przelaczenia na 12/12 to je przelaczylem tydzien temu gdy zamienialem MH na HPSy. Dzien przed przelaczeniem dostaly poraz ostatni 100%Rhizotonica + 70% Canna Vega. A wczoraj pierwszy raz 30% Canna Flores. Ph w okolicy 6,1. I bede je wyzal az do 6,5 z tygodnia na tydzien.
Ogolnie to musze wam powiedziec ze te Industraile to rozne osobniki mam. Jedne szczegolnie te po toppingu to fajnie im ida boczne odrosty, Jest tez kilka ktore bez toppingu nawet fajnie rosna po bokach. Ale mam tez sporo osobnikow ktore maja bardzo male krotkie odrosty. Nawet jest jeden osobnik ktory ma mega gruba lodyge co by wskazywalo ze solidna roslina z niej jest. Ale odrosty ma jedne z najmniejszych odziwo. Tak jakby wszystko w lodyge i glowny szczyt produkowala heh. No i wszystkie maja mega duze wiatraki, wieksze niz ludzka dlon, przynajmniej moja heh ;) No ale nie robie z tego tragedii bo mam sporo poanienek i jest troche takich troche takich takze ogol mysle wyjdzie jako tako.
Ostatnio zmieniany: 10 lata 7 miesiąc temu przez marlej.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #77

• DRX
  • DRX Avatar
  • ... na wacie
  • Zebranych lumenów: 139
  •  

•  

Prze piękna bujna zieleń!

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #78

• Koza
  • Koza Avatar
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

•  

Świetny wigor roślin, pogratulować. Czytając opisy widzę podobną politykę nawozową lepiej lać mniej, pożywka o wyregulowanym pH i będzie dobrze. Stosując 50-70% stężenia nawozów można odpuścić sobie pomiary EC.
Podglądam dalej; powodzenia!
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)
Otrzymany Lumen od: SkyneT 2.0

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #79

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  •  

•  

Witajcie Ludziska z daleka i z bliska ;) Kolejny weekend minal wiec czas na fotoupdejt z lekka obsuwa. W weekend testowalem mojego nowego Vaporyzatora i nie dalo sie juz potem nic zrobic stad ta obsuwa ;D NO ale do rzeczy :

Pierwszy tydzien FLO za nami. Warunki w boxie nastepujace : DZIEN Temp 30C i Wilg 30% | NOC Temp 20C i Wilg 40%. Dalej podlewam co 3dni po jakies 700ml. Ostatnio dostaly juz 50% C.Flores a przy nastepnym podlaniu z nawozami czyli za jakies 4dni zamierzam zaczac dodawac Canna Boosta zaczynajac tak samo od 30%. Do tego caly czas SuperVit. I tu powtarzam pytanie o PLAGRON SUGAR ROYAL. Czy zaczac to stosowac ? Jesli tak to kiedy ? Co do wentylacji to bez zmian caly czas chodzi wyciagajacy plus dwa male mieszajace po bokach ktore wala w dolne partie roslin. Nie wiem czy ten duzy tez juz wlaczyc zeby walil po szczytach czy jeszcze nie. Chyba za tydzien go wlacze jak moze juz bardziej beda widoczne ksztaltujace sie szyszunie. Aha no i zmienilem w weekend rozstaw odblysnikow na 3 dziurke i oprawke na "srednio". Za tydzien zmienie na druga i zapinam spredery... I jak myslicie czy juz w nadchodzacy weekend przeprowadzic fryzjera i poobcinac zbedne odrosty i zostawic po jakies kilka na planta ? Czy zaczekac jeszcze do kolejnego weekendu za 2tyg i wtedy je pokiereszowac ?

Co do samych roslin to tak jak @Cosa Nostra napisal przyjalem strategie ze Co za duzo to i swinia nie zezre, wiec raczej nie bede przekraczac 70% dawki nawozow. Tylko Canna Boosta do 100% dobije bo to nie strikte nawoz prawda? No i tak jak zauwazyliscie poki co widac takie podejscie sluzy pannom, przynajmniej tak widac po lisciach ktore sa bardzo ladne. Takze mam nadzieje ze i na FLO uda mi sie znalesc odpowiednie proporcje by nie przesadzic i nie poblokowac moich panienek.

No to chyba tyle. Aha, ktos kiedys prosil by zapodac fotki rosliny topowanej i nie topowanej dla porownania. A wiec zapodaje :) Pierwsze 6fotek pokazuja na przemian rosline nietopowana i topowana. Najpierw ujecia wzdluz pozniej z gory i ostatnie pokazujace jak wygladaja odrosty posrodku. Roznic chyba nie musze zakreslac :>>>

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 7 miesiąc temu #80

• SkyneT 2.0
  • SkyneT 2.0 Avatar
  • Indoor Killer
  • Sky is back :)
  • Zebranych lumenów: 3207
  •  

•  

Siemka Marley, planty nadal ładne i zdrowe no nie ma sie do czego przyczepić.
Mam nadzieje że takie pozostaną aż do końca. ;)

Może ewentualnie do ilości wody jaką im lejesz, ja bym już zwiększył do 1L co 3 dni.

A tu masz notke producenta odnoście Sugar Royal, którą znalazłem w ich katalogu.

Plagron jest bardzo silnym biologicznym stymulatorem opartym na bazie aminokwasów, wymuszającym intensywną produkcję chlorofilu, żywicy i cukrów. Jest to preparat zapewniający doskonały smak i duże ilości substancji eterycznych i żywic. W skład tego stymulatora wchodzą aminokwasy (Aline, arginina, asparagin, cysteiny, glutaminy, glicyna, histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, fenyloalanina, prolina, seryna, treonina, tryptofan, tyrozyna, walina) oraz wiele mikro i makroelementów. NPK (9-0-0). Preparatu używa się w rozcieńczeniu 2 ml na 1 litr wody. Stymulator stosuje się od trzeciego tygodnia fazy wzrostu do ostatniego tygodnia przed końcem fazy kwitnienia.

Sam posiadam całą butelke tego specyfiku, ale jakoś nie używałem i chyba czas wypróbować.

Pozdro
Sky :ganja:
Niepalący :)
Ostatnio zmieniany: 10 lata 7 miesiąc temu przez SkyneT 2.0.

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany