Witam szanowne grono poraz kolejny
Tym razem bez opoznienia i z MEGA porcja nowych fotek ! :>
56 DZIEN ZYCIA
2TYG FLO
DZIEN/NOC : TEMP 30C/20C | WILG 30%/40%
No to jedziem z info. Z mojego liczenia wychodzi ze minal juz 2tyg FLO. Zatem czas na zmiane przy oswietleniu. Zgodnie z tabela zalozylem SPREADERY lecz lampy dalej mam na wysokosci 60cm spowodu temperatury. Cieplejsze dni sprawily ze nizej nie dam rady zejsc. W tabeli pisze ze powinienem zejsc na 40cm i skrzydla rozpiac na 2 dziurke. No ale ze ich nie zmienilem wysokosci to dalej pozostawiam skrzydla na 3 dziurce. Moze jak teraz niby maja przyjsc chlodniejsze dni to dam rade znizyc i wtedy zmienie na 2dziurke. I tu jedno pytanie a propo oswietlenia. Czy wlaczyc juz funkcje SUPERLUMEN na balastach (tj. z 600W na 660W) ?
Ok to tyle o oswietleniu. Teraz o Podlewaniu. Dalej podlewam co 3dni po jakies 700ml. Moze jeszcze tydzien uda mi sie tak pociagnac heh
Niektore rosliny robia sie wiotkie ale glownie na dolnych partiach roslin. Kilka sztuk. To tym niektorym nawet same jakies mniejsze listki na samym dole odpadna. No ale duza czesc nie ma takich objawow takze staram sie jednym troche wiecej lac innym troche mniej w zaleznosci co wyczuje po wazeniu donic. No i przedwczoraj planty dostaly pierwszy raz oprocz 50% Flores dodatkowo 50% Boosta no i supervit caly czas z nawozami. I mysle od jutra zaczne lac tego Plagron Sugar Royala. I chyba zrobie tak jak kolega @Kliczko gdzies pisal ze leje go ale podczas podlewania sama woda. Mysle ze teraz tak zrobie zeby nie bylo ze naraz dostaja za duzo tych roznych witamin czy aminokwasow bo w SuperVicie chyba tez czesc podobnych skladnikow jest. Wiec jutro podlanie sama woda + Sugar Royal. I tak bede robil juz do konca tj 14/10dni przed scinka na przemian raz (Canna Flores + Canna Boost + SuperVit) a raz (Woda + Sugar Royal). No i moze jeszcze pojawi sie PK13/14 o ile wczesniej juz nie bede widzial po lisciach ze maja za duzo wszystkiego to PK sobie odpuszcze zeby nie przesadzic. Ph pozywki utrzymuje powyzej 6Ph ale ponizej 6,5Ph.
No to teraz moze o problemach.Jest jeden. Na kilku plantach przewaznie na dolnych partiach lisci sa takie rozniste plamy. Czy ktos jest w stanie zdjagnozowac co to ? Jako pierwsze zalaczam wlasnie fotki tych plam. Czasami sa posrodku lisci a czasami sa to krawedzie lisci tak jakby nie wiem od nawozow cos ? Sam niestety nie umiem tego zdiagnozowac wiec licze na pomoc bardziej doswiadczonych kolegow.
Aha i bym zapomnial. Czy juz moge zabrac je na wizyte do fryzjera i poobcinac najnizsze odrosty ? Jesli tak to trzego sie trzymac, Czy sztywno trzymac sie jakiejs ilosci ktora zostawiac na kazdej roslinie odrostow czy poprostu pousuwac te ktore sa najnizsze i maja najmniejsze szanse na zlapanie swiatla i zostawic tylko te najbardziej wyciagniete chociazby mialo byc ich tylko np 5 ? I czy ucinac przy samej glownej lodydze czy tak jak kiedys czytalem o odcinaniu lisci w polowie ogonka czyli kilka cm od glownej lodygi ?
No to chyba tyle. Troche do czytania i do ogladania wam zafundowalem, ale niedziela jest wiec mam nadzieje ze jak najwiecej osob znajdzie czas by tu zagladnac,poczytac,poogladac i skomentowac
Takze ZAPRASZAM
PEACE !
PROBLEM PLAM :
PO ZMROKU :
ZA DNIA :