Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: [2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again !

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 9 miesiąc temu #81

• Tuptuś
  • Tuptuś Avatar
  • ... na WEG'u
  • Zebranych lumenów: 214
  •  

•  

Marley pięknie prowadzisz to relkę, świetnie wszystko opisane, aż chce się czytać i oglądać efekty Twej pracy :)
Co do tego SR to swego czasu czytałem duzo dobrego na # i pewnie gdybym sam nie zaczął od AN to teraz bawił bym się Plagronem. Moim zdaniem chyba warto spróbować skoro już masz :D
Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie...
Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe!
Temat został zablokowany.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 9 miesiąc temu #82

• Natural
  • Natural Avatar
  • Indoor Killer
  • stay positive
  • Zebranych lumenów: 1447
  •  

•  

ladne zdrowe szkoda tylko ze nie trenowane bo poza glownymi szczytami to bedzie popcorn
ja bym tam opierdolil to co liche

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 9 miesiąc temu #83

• AngryBeards
  • AngryBeards Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 269
  •  

•  

Też Mi się wydaje, że przy tak niskiej wilgotności 700ml może być mało. Zresztą zauważysz po roślinach że będą oklapnięte/wiotkie jeżeli nie to znaczy, że im pasi :-)

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 9 miesiąc temu #84

• Izak
  • Izak Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 442
  •  

•  

Marlej jak tak dalej Ci pójdzie to za parę tygodni zgubisz się w tym boxie.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 9 miesiąc temu #85

• KLICZKO
  • KLICZKO Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 5275
  •  

•  

Pisałem mu by jeszcze nie wyłączał nawilżacza ale nie słucha rad i robi po swojemu.
Zadaje multum pytań na które znajdzie odpowiedzi na wiki lub u producentów nawozów.
Czasami trzeba słuchać własnego instynktu growera i uczyc się na własnych błędach i doświadczeniach. Z jednej strony ten projekt jest w celach koemrcyjnych ale zawsze trzeba czerpać przyjemnośc z hodowli, obesrwacji roślin i cieszyć się z owoców swojej pracy.
Rozumiem że boi sie pleśni ale na tym etapie to nie ma co pleśnieć i wilgotnosć nie przeszkadza. Jak zrobia się kwiatki to trzeba uważać.
pozdrawiam
Jebać "kolegów" w tym hobby trzeba być samotnikiem...

WODA JEST MAGICZNA...

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 9 miesiąc temu #86

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  • Zaoczny uzytkownik :(
  • Zebranych lumenów: 1151
  •  

•  

Panowie te 700ml to akurat tak wychodzi bo mam taki a nie inny pojemnik na wode. I z lenistwa mi sie nie chce kupic i bawic w robienie pozywki w dwoch ;P Fakt ze kilka plantow jak je biore po 3 dniach sa widocznie oklapniete ale znow duzo innych ma jeszcze ciezkawe doniczki takze im leje mniej a tym innym wiecej. W sumie Skynet czy ktos kiedys pisal ze tez czeka az oklapna liscie i robi sie sucho co stymuluje korzenie do rozwoju w poszukiwaniu papu. Takze mam nadzieje jakas wielka tragedia poki co sie nie dzieje.... Najwyzej wkrotce bede podlewal co 2 dni lub zaangazuje jakis drugi pojemnik na wiecej papu...Zobaczymy
O Plagrona Sugar Royal tak pytalem bo to co producent podal to sam znalazlem tyle ze znalazlem dwie rozne regulki mowiace o tym produkcie i nie wiedzialem czego sie trzymac, dlatego chcialem by mi ktos wyjasnil a najlepiej powiedzial jak sam uzywal.
Przyjemnosc wielka czerpie z tego projektu (szczegolnie z tego o czym juz pisalem ze widac po lisciach ze chyba nic panienkom nie brakuje) i jaknajbardziej obserwuje rosliny (cale podlewanie zajmuje mi jakies 2h bo kazda rosline z kazdej strony ogladam i sprawdzam od gory do dolu czy nic zlego sie nie pojawia) i caly czas wyciagam wnioski tak mi sie wydaje bo chyba ten projekt lepiej mi idzie i ladniej wygladaja rosliny niz w poprzednim takze wszystko to co piszesz @KLICZKO ma miejsce.
Ale mimo tego zawsze wychodze z zalozenia ze im wiecej opini i zdan o czyms tym lepiej takze pytam o wiele rzeczy sumuje sobie to co kazdy napisze i na koncu odnosze sie wlasnie do tego co sam napisales wlasnego instynktu co mi podpowiada na bazie tego wszystkiego i to robie...
Moze troche spanikowalem z tymi nawilzaczami ale majac w pamieci poprzednia przygode z plesnia i bujna dzungle juz w boxie przy ktorej jak dalej byly wlaczone nawilzacze to rosliny ktore byly w najblizszym sasiedztwie ich byly cale mokre i sie z nich lalo na podloze. Wiec wolalem juz je wylaczyc.

@Izak tak juz nie idzie reki wasdzic taka dzungla heh Chyba moglbyc troche krotszy ten WEG lub mniej plantow. NO ale nic, zobaczymy co z tego wyjdzie. Co by nie bylo bedzie kolejna lekcja na przyszlosc....
Otrzymany Lumen od: Tuptuś

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 9 miesiąc temu #87

• Natural
  • Natural Avatar
  • Indoor Killer
  • stay positive
  • Zebranych lumenów: 1447
  •  

•  

z ta wilgotnoscia to niedoczytalem ja na tym etapie to bym trzymal 60%
a podlewac to najlepiej malo a czesto
Ostatnio zmieniany: 10 lata 9 miesiąc temu przez Natural.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 8 miesiąc temu #88

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  •  

•  

Witam szanowne grono poraz kolejny :) Tym razem bez opoznienia i z MEGA porcja nowych fotek ! :>

56 DZIEN ZYCIA
2TYG FLO
DZIEN/NOC : TEMP 30C/20C | WILG 30%/40%

No to jedziem z info. Z mojego liczenia wychodzi ze minal juz 2tyg FLO. Zatem czas na zmiane przy oswietleniu. Zgodnie z tabela zalozylem SPREADERY lecz lampy dalej mam na wysokosci 60cm spowodu temperatury. Cieplejsze dni sprawily ze nizej nie dam rady zejsc. W tabeli pisze ze powinienem zejsc na 40cm i skrzydla rozpiac na 2 dziurke. No ale ze ich nie zmienilem wysokosci to dalej pozostawiam skrzydla na 3 dziurce. Moze jak teraz niby maja przyjsc chlodniejsze dni to dam rade znizyc i wtedy zmienie na 2dziurke. I tu jedno pytanie a propo oswietlenia. Czy wlaczyc juz funkcje SUPERLUMEN na balastach (tj. z 600W na 660W) ?

Ok to tyle o oswietleniu. Teraz o Podlewaniu. Dalej podlewam co 3dni po jakies 700ml. Moze jeszcze tydzien uda mi sie tak pociagnac heh ;) Niektore rosliny robia sie wiotkie ale glownie na dolnych partiach roslin. Kilka sztuk. To tym niektorym nawet same jakies mniejsze listki na samym dole odpadna. No ale duza czesc nie ma takich objawow takze staram sie jednym troche wiecej lac innym troche mniej w zaleznosci co wyczuje po wazeniu donic. No i przedwczoraj planty dostaly pierwszy raz oprocz 50% Flores dodatkowo 50% Boosta no i supervit caly czas z nawozami. I mysle od jutra zaczne lac tego Plagron Sugar Royala. I chyba zrobie tak jak kolega @Kliczko gdzies pisal ze leje go ale podczas podlewania sama woda. Mysle ze teraz tak zrobie zeby nie bylo ze naraz dostaja za duzo tych roznych witamin czy aminokwasow bo w SuperVicie chyba tez czesc podobnych skladnikow jest. Wiec jutro podlanie sama woda + Sugar Royal. I tak bede robil juz do konca tj 14/10dni przed scinka na przemian raz (Canna Flores + Canna Boost + SuperVit) a raz (Woda + Sugar Royal). No i moze jeszcze pojawi sie PK13/14 o ile wczesniej juz nie bede widzial po lisciach ze maja za duzo wszystkiego to PK sobie odpuszcze zeby nie przesadzic. Ph pozywki utrzymuje powyzej 6Ph ale ponizej 6,5Ph.

No to teraz moze o problemach.Jest jeden. Na kilku plantach przewaznie na dolnych partiach lisci sa takie rozniste plamy. Czy ktos jest w stanie zdjagnozowac co to ? Jako pierwsze zalaczam wlasnie fotki tych plam. Czasami sa posrodku lisci a czasami sa to krawedzie lisci tak jakby nie wiem od nawozow cos ? Sam niestety nie umiem tego zdiagnozowac wiec licze na pomoc bardziej doswiadczonych kolegow.

Aha i bym zapomnial. Czy juz moge zabrac je na wizyte do fryzjera i poobcinac najnizsze odrosty ? Jesli tak to trzego sie trzymac, Czy sztywno trzymac sie jakiejs ilosci ktora zostawiac na kazdej roslinie odrostow czy poprostu pousuwac te ktore sa najnizsze i maja najmniejsze szanse na zlapanie swiatla i zostawic tylko te najbardziej wyciagniete chociazby mialo byc ich tylko np 5 ? I czy ucinac przy samej glownej lodydze czy tak jak kiedys czytalem o odcinaniu lisci w polowie ogonka czyli kilka cm od glownej lodygi ?

No to chyba tyle. Troche do czytania i do ogladania wam zafundowalem, ale niedziela jest wiec mam nadzieje ze jak najwiecej osob znajdzie czas by tu zagladnac,poczytac,poogladac i skomentowac ;) Takze ZAPRASZAM :) PEACE !

PROBLEM PLAM :

PO ZMROKU :

ZA DNIA :

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 8 miesiąc temu #89

• Deja Vu
  • Deja Vu Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 120
Po plamkach obstawiałbym na Magnez, ale niech się góra wypowie, piękny ogródek :D
Ostatnio zmieniany: 10 lata 8 miesiąc temu przez Deja Vu.

[2x MH/HPS 600W][2.88 m2][21xINDUSTRIAL PLANT + 4xAK47+ 4xCRITICAL+] Marlej Strikes Again ! 10 lata 8 miesiąc temu #90

• marlej
  • marlej Avatar
  • ... na FLO
  •  

•  

@Deja Vu na szczescie chyba sie to nie rozprzestrzenia wiec mam nadzieje ze nie bedzie to stanowic dalej jakiegos wiekszego problemu...Zobaczymy

Jako iz nikt nie odpisal na pozostale zadane przeze mnie pytania musialem zawierzyc swojemu instynktowi i zadzialalem !
Dzis panny byly u fryzjera. Nie wiem czy za bardzo nie zaszalalem z ta obcinka ale staralem sie usuwac te odrosty ktore byly najnizsze w kazdej roslinie. Przewaznie zostalo na kazdej roslinie po jakies 8 odrostow. Mam nadzieje ze nie odbije sie to jakos znaczaco negatywnie na wyniku koncowym :/ Na fotce zalaczam to z czego juz napewno nie bedzie topiszczow :(

Dodatkowo zdecydowalem sie na zaaplikowanie plantom wspominanego Sugar Royala. Poszlo 20ml na 20L a wiec 50% dawki. Jako ze mam tylko mala buteleczke 100ml (juz 80ml) to chyba utrzymie im taka dawke tygodniowo. A wiec przez nastepne 4tygodnie dostana 4x20ml.

Wlaczylem takze duzy mieszajacy ktory poki co bedzie chodzilo za "dnia". Dodatkowo dzieki pogorszeniu pogody udalo mi sie znizyc lampy na wysokosc 45cm wiec zmienilem rozpietosc skrzydel na 2dziurke. Oraz przelaczylem balasty na 660W(SL).

Mam nadzieje ze to dobre decyzje ;) Okaze sie wkrotce :) Nastepny update w niedziele lub poniedzialek wieczor so Stay Tuned ! ;)

Otrzymany Lumen od: SkyneT 2.0, Tuptuś

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany