Na wstępie dzięki za lukier, trochę mdli ale przyjemnie się czyta

Dobry out to przede wszystkim dobre medium, sprawdzone geny i nasłoneczniony spot, każdy out farmer Wam to powie więc tutaj nie ma jakiegoś UFO; zapracowało to w 75% jakbym chciał ale na wioski przyjdzie jeszcze czas.
Pingwin napisał:
Albo mi sie wydaje albo ty tam rzeczywiście latałeś z jakimś sierpem i kosiłeś po ostatnim upie trawe żeby twoje planty miały lepsza cyrkulacje powietrza
Dwa razy kosiłem tam trzciny, poprawiło to znacznie cyrkulację jak piszesz; rośliny tez przerzedzone w środku.
Pingwin napisał:
Planty ładne i co najważniejsze dojrzałe! ale mimo wszystko jak na kiełkowane w kwietniu to niektóre są jednak trochę małe

Mógłbyś się bardziej przyłozyc tam do medium w przyszłym sezonie, bo spot chyba był traktowany troche po macoszemu

Ano małe i tu też trafna uwaga co do medium, pisałem już o tym gdzieś wcześniej, że poszła tu jedynie spotowa ziemia spod trzcin, gliniasta i ciężka, mało urodzajna taki piaseczek z gliną. Zbiło się to strasznie w donicach i rośliny zaczęły marudzić jak przywaliła susza. Zrobiły się masywne bryły; ewidentnie muszę popracować w tym kierunku w przyszłym sezonie. Dla porównania możesz popatrzeć na drugi spot z leciutką, torfową ziemią gdzie rośliny były wysadzane i kiełkowane w tym samym czasie - różnica jest kolosalna

Miejscówka dziewicza, w zeszłym roku sprawdzona pod kątem zwierzyny i obecności ludzi; długo by pisać ale każdy spot jest do wykrycia tym bardziej z powietrza takie przypałowe miejscóweczki jak moja

Lokalizacja jest nietypowa i dobrze!
Pingwin napisał:
...Z drugiej strony ci sie wcale nie dziwie bo w dobie powszednego złodziejstwa człowiekowi sie czasami odechciewa starac kiedy zdaje sobie sprawe że owoc pracy moze zebrac ktos inny

Tak czy inaczej wyszło elegancko!
Dzięki, znam doskonale smak złodziejstwa i masz tu po części rację ale jak już coś robię chcę, żeby wyszło to najlepiej jak potrafię więc raczej taryfy ulgowej nie było ale jak zauważyłeś ziemia była źle przygotowana.
Pozdrawiam i życze wszystkim bezpiecznych żniw!!!
Yo!