Równie dobrze można przyjąć sprawność x 1,3

[/quote]
Zależy co się chce z tych szacunków mieć

Tak porównawczo: patrząc na wyniki na :china: led rekordy - i rekordy na nie :china: 0,7 - wydaje sie być - sensowne.
Marysia_Gram napisał:
Przecież Chińczycy zrobili dużo wielkim i doskonałych rzeczy może wyszło któremuś też przy diodach

Poczekaj 20 lat
Marysia_Gram napisał:
Wysoki plon g/w hmm 1,5g na 1w

2g - na diodach 630 i białych zimnych cree.
Marysia_Gram napisał:
ale ja tam chyba gdzieś widziałem podwieszonego wingsa nad tymi panelami? to mogło by o czymś świadczyć, ale nie pamiętam dokładnie tego wątku - mogę się mylić

Każdy się myli.. nie wszyscy sie lubią do tego przyznawać | eee.. chyba mało kto| : A wingsa ja także kiedyś gdzieś widziałem : a potem miałem wrażenie jakby mi sie przywidziało bo go odnaleźć nie mogłem ;(
Marysia_Gram napisał:
Czekam jak czeka wielu, nawet gdzieś wcześniej wspomniałem, że chciałbym chodź zobaczyć małe porównanie LED od markowych producentów, LED od skośnych powiedzmy po takim samym panelu na daną powierzchnie i HPS, 3 identyczne boxy, klony, taka sama pożywka i wszystkie inne czynniki, które jesteśmy ogarnąć w domowym zaciszu
To tak niewiele a mogłoby dać nam tak wiele
Może jakaś zrzutka wewnątrz forumowa dla dobra nauki? A może są jakieś forumowe dzindziory, które można przeznaczyć dla dobra nauki?

Może by zainteresował tym jakąś uczelnie?

Sponsorowany z funduszy - zbieranych od ludzi nie związanych z produktami testowanymi.
Marysia_Gram napisał:
A czemu inny?

Głównie kierowałem się sprawnością do kosztów wykonania.
Ekonomia. Ba:
Patrząc na to z punktu widzenia czystej ekonomi:
I rozsądnych kosztów: Oj.. super sprawności bym się nie starał : osiągać.
Są takie fajne nie drogie planary: możliwe do puszczenia na 350 mA
Do nich nieco : diod 660 i royal blue:
I - tak na oko : ciekawa zabawka zastępująca coś tam w niewielkim pomieszczeniu.
Bez bicia rekordów: bez: celowania w powyżej 1.2 g/w ;]
A na badania: najlepszego : składu strumienia fotonów:
z uwzględnieniem wszystkich czynników:
Docelowego strumienia na powierzchnie : z punktu widzenia najlepszych plonów z powierzchni: i najlepszego gpw - opracowanych procedur: zmiany wartosci strumienia : i konfiguracji dla osiągania jak najlepszego G/KWH..
Realną namacalną.. oceną tego: czy warto : i jak : bawić się w suplementacje IR : UV : [ na poczatek.. np: jak się sprawdza pewien komercyjny pomysł: który jest rodem z książek ]
Sobie chyba poczekam... Stary jestem nie wiem czy dożyje