Witam w Swiatecznym Uploadzie
Kolejny tydzien minol wiec czas na kolejna porcje fotek i informacji. Zatem jedziem :
STAN OBECNY :
42 DZIEN KWITNIENIA
DZIEN/NOC
TEMPERATURA : 30/21
WILGOTNOSC : 45/55
Jak wiemy pogoda nam sie polepszyla no i w boxie zaczynaja sie robic problemy z temp. Lampy mam na wysokosci jakies 35cm, skrzydla rozpiete na 1dziurke czyli najszerzej. do tego od tygodnia przelaczylem na SL (660W) na zasilaczach. I nizej juz z nimi raczej nie zejde bo nieogarne temp. Tak juz chyba zostawie do konca uprawy.
No i wlasnie a propo konca. Chcialem robic harvest 10maja czyli za 3tygodnie. Jak wedlug was da rade czy raczej za wczesnie i minimum miesiac trzeba im jeszcze dac ? Ogolnie po topach to widze ze Criticale szybciej dojrzewaja. A Industriale roznie, wiekszosc brazowieje ale jest tez kilka sztuk ktore chyba w ogole nie maja brazowych wloskow lub bardzo malo...Takze nie wiem ile jeszcze im dac...???
No i mam pytanie bo na dwoch planatch widac (7 fotek w srodku) jak zolknieja im koncowki. Glownie na lisciach przy centralnym szczycie. Czy to przenawozenia ? W sumie robilem tym dwom planotm jedna pauze od nawozow czy nawet dwie ale chyba sie to poszerza... :/ Dodam ze te dwa planty jakos bardzo ciezkie mi sie wydalo w porownaniu do reszty podczas podlania. Takjakby malo im sie chcialo pic... No i mam tez jednego planta ktoremu sie zaczynaja robic fioletowe liscie i bardzo fioletowe lodygi lisci ma. Nie wiem co z nimi robic, czy podlewac dalej jak reszte, czy moze sama woda, a moze ten fioletowy to jeszcze inaczej i x2 nawozow ??? Czy to niedobory, czy przenawozenia ???
Warunki napisalem na poczatku....Wilgotnosc troche podrosla i temperatura tez czasami wskakuje na 31.... Przestalem juz lac im PK13/14 i od teraz beda dostawac juz tylko (Flores 100% + Boost 100% + SuperVit 100%). Aaa no i dorobilem sie w koncu drugiego pojemnika na wode zatem od teraz beda podlewane za kazdym razem po 1L na leb... Troche pewnie im sie to odbilo na zdrowiu ze lalem tylko 700ml ostatnimi czasy bo czasami wyciagalem je bardzo lekkie a liscie z dolu same odpadaly
No ale mam nadzieje ze teraz juz narzekac nie beda i jeszcze cos popuchna bo poki co to tylko glowne szczyty wygladaja na zbite i konkretne. A te z bocznych odrostow jakos strasznie loozne mi sie wydaja...No moze te w Criticalach to wszystkie ladnie wygladaja ale reszta jakas loozna guma :/....
No nic to chyba tyle. Za tem dwa najwazniejsze pytania do was to CO ZROBIC Z tymi PLANTAMI z plamami i zoltymi koncowkami oraz Kiedy myslicie zrobic Harvest zebym wiedzial ile jeszcze lac nawozy....Czy 10maj jest realny ?
Z gory THX za wszelkie sugestie i zapraszam do ogladania
PEACE !