Witam witam. Kolejny tydzien za nami wiec czas na kolejny update.
STAN OBECNY :
56 DZIEN KWITNIENIA (8TYDZIEN FLO)
DZIEN/NOC
TEMPERATURA : 30/20
WILGOTNOSC : 45/55
Jak widac warunki w sumie bez zmian. Wilgotnosc czasami przekracza mi 50% no ale niby mam sie tym nie martwic wiec spoko
Jedynie wczoraj plantom zaoferowalem malego stresa chyba bo mialy byc wczoraj podlane ale nie mialem mozliwosci byc na miejscu boxa zatem mialy 3dniowa pauze bez papu. No i jako ze niebylo mnie to nikt nie popatrzyl na warunki w boxie i planciory mialy lekka zime przez kilkanascie godzin bo temp spadala w "noc" do 13stopni. Jak tylko wrocilem na nastepny dzien podlalem planty i ogarnalem warunki i juz maja temepratury jak wyzej napisane. Takze lekko mogly szoknac
No ale co poradzic, czasami cos wypadanie ze czlowiek nie da rady tego przelozyc...
Z oswietleniem nic nie zmieniam i dalej lampy sa na wysokosci jakies 45cm i skrzydla odblysnikow na 2dziurce. Canna Flores juz mi sie skonczylo a mysle jeszcze ze 2 podlania dac im sjakies nawozy wiec dostana jeszcze 2 razy (Boosta+PK13/14(100%?)+Supervit) bo tego mi jeszcze koncoweczka zostala na wlasnie jakies dwa podlania moze. No i za 3tyg. HARVEST TIME ! Niestety dalej nie przyszedl mi sprzet do podgladu trichomow a po wloskach widac ze na niektorych to sporo bialych jakby jeszcze mialy sporo puchnac :> No ale znow inne od jakiegos czasu nie widze zeby puchnely i na nich juz wiekszosc brazowych wlosidel jest. Miejmy nadzieje ze w te 3 ostatnie tygodnie cos tam jeszcze masy nabiora bo wiecej czasu im dac nie moge wiec 24/25 definitywny KONIEC tej przygody ! Oby z wielkim Happy Endem ;>
Zastanawiam sie czy znow stosowac jakas ciemnie (48h czy 24h) przed harvestem czy mozna sobie to olac ? Mozecie mi przypomniec czy wy stosujecie ciemnie czy jak wypadnie tak scinacie i nic specjalnie nie wylaczacie ? Zastanwiam sie tez bo wypadnie mi podlewanie w Piatek w nocy a sobota i niedziela harvest. I tu pytanie bo rozne opinie slysze ze lepiej przesuszyc przed harvestem i wtedy np bym podlewal ostatni raz w srode a w sobote planty kosze. Zas zdrugiej strony czytam ze lepiej miec podlane i wtedy bym podlal na 12h przed harvestem w piatek bo niby wtedy lepiej sie trymuje panny jak sa podlane... I nie wiem jak do tego podejsc... Jak wy podchodzicie do tego w ostatnie dni zycia waszych panien ?
No nic, zatem zapraszam jak zwykle to spogladania i komentowania
PEACE !